Nieuws, Stablecoin, Trending

Filipijnse UnionBank lanceert Stablecoin

De Filipijnse UnionBank heeft een op betaling gerichte stabiele digitale valuta gelanceerd. Deze is aan de Filipijnse Peso gekoppeld.


Uitgegeven stablecoin

De door de UnionBank uitgegeven stablecoin, PHX, is ontworpen om te functioneren als een stabiele waardeopslag en ruilmiddel. Volgens de bank maakt dit een transparante en automatische uitvoering van betalingen mogelijk. De gebruikers hebben er verder geen omkijken naar.


i2i netwerken

Hiernaast zal de stablecoin veel problemen oplossen rondom fysieke valuta’s. Om dit voor elkaar te krijgen zal de stablecoin allereerst beschikbaar moeten zijn voor alle i2i-netwerkdeelnemers. Deze deelnemers kunnen vervolgens vanaf hun UnionBank-rekeningen dingen kopen.

I2i is een afkorting voor eiland-naar-eiland, instelling-naar-instelling en individu-naar-individu. Het is de naam die wordt gegeven aan het op de blockchain-gebaseerde clearingsysteem. De UnionBank gebruikt dit systeem om landelijke banken met elkaar te verbinden.


Succesvolle Pilot

Eerder deze maand voltooide de UnionBank al een succesvolle pilot van een op de blockchain gebaseerde grensoverschrijdende overboeking. Gedurende deze pilot werd het i2i-platform met succes getest. Dit biedt mogelijkheden voor de toekomst, aldus de bank.