Nieuws

Flinke Bitcoin prijsstijging uitgesloten in 2019 zegt crypto analist

De kans dat de Bitcoin prijs dit jaar tot boven de $10.000 dollar stijgt is onwaarschijnlijk, zegt een crypto analist van MarketWatch.


Kleine kans dat Bitcoin naar $10k stijgt dit jaar

Heel 2018 was een slecht jaar voor de Bitcoin. Na de Bitcoin crash in december 2017 hebben we de koers langzamerhand naar onder zien zakken. Vooral in November zagen we een massale uitverkoop waarin de koersen werden gehalveerd (van $6400 naar $3200 dollar).

Toch zien we langzamerhand positiviteit terugkeren op de cryptomarkt. Zo vertelt een voormalig derivatenhandelaar van JPMorgan dat het handelen in crypto options flink in opkomst is. Volgens de handelaar is het dagelijkse volume op deze crypto-optiemarkt sinds het begin van het jaar verdubbeld.

Hij vertelt het volgende:

“We hebben een vervaldatum van $ 10k in september, die momenteel is geprijsd met een 5-delta.” Dit betekent dat, volgens handelaren in opties, de kans vijf procent is dat Bitcoin in september $ 10.000 zal bereiken.


Langzaam herstel, maar toch positiviteit op cryptomarkt

Ondanks het trage herstel van de crypto markt, houden veel experts en traders zich vast hun positieve voorspellingen. Zo vertelt Arthur Hayes, mede oprichter van crypto exchange BitMEX, dat hij verwacht dat Bitcoin dit jaar zal stijgen naar $10.000 dollar.

Tim Draper, investeerder, zegt zelfs dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs in 2022 zal stijgen naar $250.000 dollar. Draper zegt te verwachten dat traditioneel geld binnen vijf jaar achterhaald is en dat cryptocurrencies de functie over zal nemen.