Frankrijk tegen de stablecoin van Facebook

Frankrijk is tegen de stablecoin Libra van de sociale media gigant Facebook. Nu wil het land zelfs voorkomen dat de sociale media gigant in Europa actief wordt.


Flinke tegenslag in project

Deze zomer kondigde Facebook zijn Libra-project aan met als doel om een wereldwijde valuta en infrastructuur te bieden. Deze valuta zou dan worden aangedreven door een versie van blockchain, de technolgie waar Bitcoin en andere cryptocurrencies ook op draaien.

Logischerwijs wil het bedrijf hier dan ook een stablecoin van maken, een cryptocurrency die wordt gekoppeld aan een vaste valuta. Het gevolg hiervan is dat de volatiliteit enorm wordt vermindert, wat weer voordelen met zich meebrengt.

Veel regelgevers en toezichthouders zijn echter enorm bezorgd over het project. De valuta zou namelijk kunnen worden gebruikt door criminelen om bijvoorbeeld geld wit te wassen of terrorisme te financieren. Door dit te implementeren op het gigantische sociale netwerk zou je het criminelen wel heel makkelijk maken. Dat deze toezichthouders en regelgevers er zo bezorgd over zijn is dan ook een flinke tegenslag voor het project. De benodigde vertraging is dan ook al opgelopen.


Betalingsvergunning in Zwitserland

In de Verenigde Staten moest het project zelfs worden gepauzeerd. Dit zodat er genoeg tijd werd gecreëerd om alles uit te zoeken. Doordat dit zoveel tijd in beslag zou nemen, is Facebook naar de toezichthouders in Zwitserland gegaan om in gesprek te gaan. Hier heeft het bedrijf vervolgens ook een betalingsvergunning aangevraagd.

De Europese Centrale Bank heeft Zwitserland dan ook gewaarschuwd voor de gevaren die bij het Libra-project komen kijken. Zo zou de Libra het monetaire beleid kunnen gaan ondermijnen. Of Facebook deze vergunning überhaupt krijgt is nog niet bekend.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken