Nieuws, Regulatie Nieuws

Nieuws, Regulatie Nieuws

FTX krijgt licentie in Dubai om lokaal hoofdkantoor te openen

De grote wereldwijde cryptocurrency exchange FTX breidt haar activiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) uit. De exchange heeft een licentie voor virtuele munten ontvangen.


Activiteiten in VAE uitbreiden

Deze licentie is verleend onder een nieuwe crypto wet die vorige week in Dubai is aangenomen. Dubai Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) gaat een belangrijke crypto-regulator worden in de speciale ontwikkelings- en vrije zones van het emiraat.

Volgens FTX oprichter en CEO Sam Bankman-Fried heeft FTX de eerste en tot nu toe enige digitale exchange licentie binnen Dubai.

Volgens een rapport van Bloomberg heeft Binance ook een crypto licentie verkregen in Dubai. ‘S Werelds grootste crypto exchange op basis van handelsvolumes werkte vorige week aan het verkrijgen van een operationele licentie in Dubai.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Hoofdkantoor in Dubai

FTX is van plan een regionaal hoofdkantoor in de stad te vestigen. Daarbij wil het crypto derivaten producten met gecentraliseerde tegenpartijclearing aanbieden aan institutionele beleggers.

FTX’s Europese en Midden-Oosterse divisie FTX Europe is een van de ankers in het Dubai World Trade Centre. Binance was één van de eerste crypto-exchanges die lid werd van een nieuwe crypto-hub opgericht door de Dubai World Trade Center Authority vorig jaar.

“De zekerheid en geloofwaardigheid die Dubai verzekert bij het nakomen van deze verplichtingen, stelt FTX in staat om veilig zijn algemene strategie voort te zetten. FTX wil opschalen en de eerste virtuele-assetserviceprovider worden die de wereldwijde markten op een volledig gereguleerde manier betreedt”

Aldus Patrick Gruhn, hoofd van FTX Europe.

De VAE is een van de meest crypto vriendelijke landen. De autoriteiten in de hoofdstad Dubai hebben de inspanningen opgevoerd om de ontwikkeling van de crypto industrie mogelijk te maken. Regelgevers uit de VAE kwamen vorig jaar met meerdere regelingen om cryptohandel in verschillende vrije economische zones in Dubai toe te staan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten