Nieuws, Trending

Gebruik van Bitcoin (BTC) bij betalingen is enorm teruggelopen dit jaar

Uit onderzoek dat door Reuters is uitgebracht, blijkt dat het gebruik van Bitcoin (BTC) bij commerciële betalingen is dit jaar aanzienlijk gedaald. Dit terwijl de Bitcoin wel steeds meer stabiliteit begint te krijgen. 

Minder Bitcoin betalingen

In het onderzoek zijn er 17 verschillende betalingsprocessoren onderzocht die Bitcoin-betalingen ondersteunen. Vanaf begin dit jaar is er naar verluidt 80% minder betaald met Bitcoin dan in dezelfde periode een jaar eerder. De trend van betalen met Bitcoin is aan het dalen. Doordat er zoveel minder wordt betaald met Bitcoin neemt ook de totale transactiewaarde af. Zo is de waarde van de transacties van Bitcoin-betalingen bij Coinpayments tussen januari en oktober 2018 met meer dan 50% gedaald. De verwerking van Bitcoin-betalingen neemt langzaam maar zeker af.

Niet consistent

Helaas zijn de uitgebreide gegevens van de belangrijkste cryptocurrency die voor betalingen wordt gebruikt niet consistent. Dit komt omdat transacties met een andere valuta zoals de Euro, worden opgenomen, samen met het gebruik ervan voor commerciële betalingen. Bij de Bitcoin gebeurt dit niet. De waarde van Bitcoin-betalingen is naar verluidt van $427 miljoen (€374 miljoen) afgelopen december tot $96 miljoen (€84 miljoen) in september 2018.

Stabiliteit

Een grote groep personen gelooft dat de relatieve stabiliteit van de BTC dit jaar zal resulteren in de mainstream inzet van het als een betaalmethode door zowel individuen als commerciële organisaties. Toch zijn er nog bepaalde financiële bedrijven en cryptocurrency-ondernemers die vinden dat stabiliteit niet genoeg is. Cryptocurrencies als de Bitcoin zouden volgens experts eerst sneller moeten worden gemaakt. Tot slot mist er in veel landen nog een degelijke regulatie van cryptocurrencies en is de adoptie nog niet groot genoeg.