Nieuws, Regulatie, Trending

Geen bankrekening nodig om China’s CBDC te versturen

Volgens de onderzoekafdeling van Binance, Binance Research, zal er geen bankrekening nodig zijn om China’s Central Bank Digital Currency (CBDC) te gebruiken.


Los gekoppeld ontwerp

Dit komt vanwege het los gekoppelde ontwerp van de Chinese CBDC. Een los gekoppeld ontwerp is een systeem van verschillende componenten die niet allemaal afhankelijk van elkaar zijn. Het ene component kan dus worden geactiveerd, terwijl de rest van het systeem niet wordt gebruikt.

Hierdoor kunnen gebruikers CBDC naar elkaar overdragen zonder dat zij een bankrekening hoeven te gebruiken. Voor de CBDC heeft dit een aantal voordelen; zo wordt de gebruikersanonimiteit hoger en zal de omzetsnelheid van CBDC hoogstwaarschijnlijk groeien.


Slimme contracten

De bank zit momenteel nog met de vraag of ze slimme contracten willen gaan toevoegen. De bank maakt zich hierom nog enkele zorgen, omdat slimme contracten een soort waarde toevoegen aan de CBDC, het voegt tevens een security-laag toe. Alhoewel dit natuurlijk in het ene opzicht goed is, vermindert dit wel de bruikbaarheid van het digitale activum.