Nieuws, Trending

Gehackte Crypto exchange Bithumb boekt toch nog winst

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange genaamd Bithumb heeft  in de eerste helft van dit jaar toch nog een nettowinst van 39,34 miljard won (ongeveer €30 miljoen) geboekt, ondanks een moeilijke maand in juni voor het bedrijf. Destijds werd de exchange namelijk getroffen door een hack.

Financiële cijfers

Deze winst komt voort uit de financiële cijfers die bekend zijn gemaakt door de Zuid-Koreaanse financiële diensten. Zo heeft Bithumb voor alle belastingen een bedrag van €233 miljoen binnengehaald in de eerste helft van dit jaar. Hierdoor blijft er ongeveer €168 miljoen over na alle belastingen. Helaas zijn de gegevens voor dezelfde periode van vorig jaar niet beschikbaar. Uit jaarcijfers blijkt dat Bithumb in 2017 een nettowinst van 380 miljoen dollar (ongeveer  340 miljoen euro) heeft binnengekregen.

Bewegende zomer

Tot nu toe is het een erg bewegende zomer geweest voor de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb. In juni dit jaar leed het platform onder een grote hack. Er werden ongeveer $31 miljoen (ongeveer €28 miljoen) aan cryptocurrencies gestolen. Later beweerde de crypto exchange dat ze voor $14 miljoen (grofweg €13 miljoen) had teruggekocht. Het is nog niet duidelijk of deze gebeurtenis van invloed is geweest op de bekendgemaakte cijfers voor dit eerste halfjaar, of dat deze kosten naar een later boekjaar zullen worden verplaatst. Hiernaast kreeg de organisatie een flinke boete van $28 miljoen (€25 miljoen) in januari, nadat er uit een onderzoek bleek dat er mogelijk belastingontwijking had plaatsgevonden. Dit is echter later nooit daadwerkelijk vastgesteld. Bithumb heeft hierdoor gedurende dit jaar flink wat tegenslagen meegemaakt dit was terug te zien in het handelsvolume van het platform. Het platform heeft een daling van het 24-uurs handelsvolume gezien van 40% op zijn dieptepunt. Het bedrijf knapt er nu weer langzaam van op waardoor ze weer een kleine stijging in het handelsvolume zien.