Google bant Crypto advertenties?

Midden maart zagen we ineens een crash van alle verschillende cryptocurrencies. Al gauw werd het duidelijk dat deze crash te maken had met een groot tech bedrijf. Dit was niet zomaar een bedrijf, het is Google. Google is na Facebook het tweede grote tech bedrijf die deze maatregel doorzet.


Wanneer gaat deze maatregel in?

Vanaf begin juni 2018 zorgt Google ervoor dat er geen advertenties getoond worden die te maken hebben met crypto’s. Google verteld dat deze maatregel niet alleen voor cryptomunten geld, maar eigenlijk voor alle advertenties die met beleggings-en speculatie producten te maken hebben. Klik hier om de aankondiging van Google te lezen.


Waarom stelt Google deze maatregel in?

Google geeft aan dat het het investeren van veel geld in producten die zulke grote waardeschommelingen hebben een groot risico is. Dit is volgens Google een gevaar voor de samenleving waar zij niet aan bij willen dragen. Daarnaast is de crypto markt vrij gevoelig voor oplichting. Mensen weten niet goed genoeg waar ze hun geld in investeren.

Om te voorkomen dat een grote groep mensen opgelicht worden door nieuwe onbekende cryptomunten of andere beleggingsproducten heeft Google besloten geen advertenties meer te laten zien.


Geen crypto reclame op Youtube?

Nu we weten dat er vanaf juni 2018 geen advertenties meer getoond gaan worden willen we allemaal weten wat dit nog meer betekent. Google is natuurlijk ook de bezitter van Youtube. Ook op Youtube gaat Google de advertenties verbieden. Dit is natuurlijk niet niks vandaar dat we een grote crash zagen midden maart.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken