Nieuws, Regulatie

Gouverneur Carney van Bank of England verdedigt Libra

Gouverneur Mark Carney van de Bank of England heeft de keuze van Facebook om de Libra-stablecoin te maken verdedigd. Daarnaast bekritiseert de gouverneur ook het huidige financiële systeem.


‘Het huidige systeem schiet tekort’

De Canadese nieuwszender TheStar rapporteerde Carney’s opmerkingen en merkte op dat hij de tekortkomingen van het huidige traditionele financiële systeem benadrukte. Gezien de inefficiëntie van de betalingen vindt Carney dat bedrijven zoals Facebook moeten worden betrokken bij projecten zoals Libra.

Hij bekritiseerde naar verluidt de hoge kosten voor het verplaatsen van geld. Hij vertelt dat deze hoge kosten funest zijn voor kleine bedrijven. Het kan bedrijven tot 2% fee per transactie kosten, en bovendien worden transacties te langzaam verwerkt. Carney vertelt:

“Dat is niet goed genoeg in deze tijd. Die betalingen moeten onmiddellijk gebeuren, het moet hetzelfde zijn als online een bankbiljet inwisselen. Het moet vrijwel kosteloos zijn en moet 100% veerkrachtig zijn.”


Regelgeving is nog steeds een must

Ook waarschuwt Carney bedrijven die dit probleem willen aanpakken. De ontwikkelingen binnen de ‘nieuwe economie’ zullen door autoriteiten nauwlettend in de gaten worden gehouden. Hij zei:

“Dit zal niet hetzelfde zijn als met sociale media. Dit zal geen geval zijn waarin iets gestart wordt en begint te lopen en het systeem probeert te bedenken hoe het gereguleerd moet worden nadat het al bezig was. Het zal goed worden gereguleerd, goed worden gecontroleerd of het zal niet gebeuren.”

Het BoE-kopstuk suggereert een transformatie van het wereldwijde financiële systeem door de Amerikaanse dollar te vervangen met een digitale valuta vergelijkbaar met de Libra-stablecoin van Facebook.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)