Nieuws, Trending

Groot energiebedrijf in Singapore lanceert Blockchain-gebaseerde zonne-energie marktplaats

De SP Group is een groot bedrijf in Singapore dat elektriciteit en gastransmissie in de stad levert. Nu heeft het bedrijf een marktplaats voor blockchain-gedreven hernieuwbare energie certificaat (REC) gelanceerd

ASEAN Energy Business Forum

Het platform op het ASEAN Energy Business Forum bekend gemaakt door middel van het persbericht. Volgens dit persbericht is SP Group van plan is om blockchain te gebruiken om het bedrijf te helpen de transparantie en efficiëntie te verhogen. Het hoofd van de IT van het bedrijf, Samuel Tan, voegde hier het volgende aan toe: “We stellen bedrijven in staat om certificaten voor hernieuwbaren energie op een makkelijke, naadloze en veilige manier in te kopen door gebruik te maken van blockchain-technologie. Hiernaast helpen we hen om hun groenere bedrijfsactiviteiten te realiseren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.”

Eerste contracten zijn al gesloten

De nieuwe marktplaats gaat zowel lokale als internationale REC’s ondersteunen. Onder REC’s vallen de documenten die als bewijs dienen  dat een bepaalde hoeveelheid elektrische energie is geproduceerd door zonnebatterijen. Inmiddels zijn de eerste contracten al gesloten met de wereldwijde vastgoedontwikkelaar CDL en de multinationale bankmaatschappij DBS Bank. Ook sluiten de 3 zonne-energieleveranciers: Cleantech Solar Asia, LYS Energy Solutions en Katoen Natie Singapore zich aan op de marktplaats.

Niet voor het eerst in Singapore

Singapore is geen nieuweling in de blockchainwereld. Eerder weren al plannen aangekondigd voor een gedecentraliseerd peer-to-peer-elektriciteitsnetwerk dat werd aangedreven door SkyLedger. Dit platform gaat burgers in staat stellen om hernieuwbare energie te produceren en te verhandelen. Dit platform moet echter nog officieel worden gelanceerd.