Nieuws, Trending

Grootste elektriciteitsleverancier in Korea gaat blockchain gebruiken

KEPCO is de grootste energieleverancier in Korea. Nu willen zij de blockchain en andere innovatieve energieoplossingen gaan gebruiken om zijn volgende generatie micro-grid (MG) te bouwen.

KEPCO

KEPCO is de grootste energieleverancier in Korea waarbij de Zuid-Koreaanse overheid en de door de staat gecontroleerde bank een meerderheidsparticipatie hebben. Op deze manier heeft de overheid een virtuele monopolie, waarbij zij kunnen bepalen hoeveel stroom er wordt opgewekt en hoe deze wordt gedistribueerd. Toch is KEPCO niet klein. KEPCO heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $15.9 miljard, wat omgerekend €13.9 miljard bedraagt.

Blockchain en andere technologieën

Het nieuwe, milieuvriendelijke grid van KEPCO zal naar verluid gebruik gaan maken van de blockchain in combinatie met een aantal andere toonaangevende technologieën. Hierdoor willen ze de energie-infrastructuur verbeteren, en dan met name voor de lokale waterstofeconomie. Hierom richt KEPCO zich met dit innovatieve idee op decentralisatie, decarbonisatie en digitalisering. Volgens KEPCO wordt dit de trend in de toekomst.

Niet het eerste idee

Dit is niet het eerste idee van KEPCO om een milieuvriendelijk, stroomopwekkend grid te maken. Eerder hadden ze al meerdere obstakels bij het leveren van stabiele stroom. Dit doordat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van kleine onderdelen, waardoor de overdracht van stroom moeilijker wordt. Hierdoor heeft het idee zich verder ontwikkeld door de jaren heen, tot wat het nu is. Nu zal KEPCO gebruikmaken van een extra brandstofcel als energiebron om de zelfredzaamheid en efficiëntie van energie te vergroten. Toch heeft KEPCO een manier gevonden om geen extra broeikasgassen uit te stoten. Met behulp van internationale standaardtechnologie wordt verwacht dat de MG meer interoperabel is, waardoor mogelijke obstakels worden voorkomen.