Nieuws, Trending

Grote Ethereum updates gaan mogelijk samen live

In een meeting die gisteren, 15 juni plaats vond hebben de ontwikkelaars van Ethereum gesproken over belangrijke updates voor het Ethereum netwerk. Het nieuwe voorstel is om twee belangrijke updates tegelijk live gaan.
De belangrijkste informatie die uit de meeting kwam, is dat het uitbrengen van 2 belangrijke Ethereum updates op een andere datum zullen plaatsvinden. Dit zijn de Casper update en de Sharding update. De Casper update had eigenlijk als een smart contract uitgebracht moeten worden. Echter is het nieuwe voorstel dat de Casper update nu op een sidechain of als shard uitgebracht gaat worden. Hieronder zie je de tweet die verwijst naar de developer meeting.

Wat is Sharding?

Sharding is een methode om het aantal transacties die het Ethereum netwerk kan verwerken te vergroten. Dit betekent dat het aantal nodes maar een deel van de informatie opslaan. Toch kan elke node gebruik maken van de informatie van andere nodes. Hierdoor wordt er efficiënter omgegaan met de ruimte op het netwerk. Zo kunnen er meer transacties verwerkt worden.

Wat is de Casper update?

Ethereum updates casper

De Casper update werd voor het eerst uitgebracht in oktober 2017. Dit was een systeem dat gebaseerd was op de Proof of Stake methode. Maar hoe verschilt de casper update van de Proof of Stake methode? Casper is ontworpen om problemen in het Ethereum netwerk op te lossen. Dit doet Casper door een soort van wedsysteem te implementeren. Dit wordt ook wel een ‘finality system’ genoemd. In april 2018 werd het Ethereum Improvement Proposal (EIP), ook wel Hybrid Casper FFG geïntroduceerd. Deze update was gericht op het oplossen van problemen voor het minen van Ethereum. Door deze update maakt het Ethereum netwerk gebruik van Proof of Work en Proof of Stake. Door de EIP update vermindert de blokbeloning voor het minen van 3 Ether tokens naar 0.6 ETH.  

De Ethereum updates brengen veel voordelen met zich mee

Door het uitbrengen van de sharding en de Casper update wordt, volgens Vitalik Buterin (de oprichter van Ethereum), het ETH netwerk een stuk sneller. Daarnaast zegt hij dat dat door het verplaatsen van de updates het bedrag om deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk van 1.500 ETH naar 32 ETH teruggaat. Hierdoor is het mogelijk voor veel ontwikkelaars om Casper te lanceren zonder het Ethereum netwerk te verstoren. Wil je meer weten over de Casper update? Klik dan hier.