Nieuws, Trending

Grote Spaanse instellingen doen onderzoek naar blockchain voor auteursrechtbeheer

De vereniging van Auteurs en Uitgevers in Spanje en de school voor Telecommunicatie in Madrid hebben aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan om onderzoek te doen met het doel om auteursrechten te beheren via de blockchain.

Één jaar

In eerste instantie hebben beide partijen een overeenkomst getekend voor een periode van 1 jaar om gezamelijk onderzoek te doen naar het bouwen van een digitaal verwerkingsplatform voor het beheer van auteursrechten. Dit systeem zou naast BigData, machine learning en kunstmatige intelligentie (ookwel AI) óók de blockchain gebruiken. De hoofdlijnen van het onderzoek zullen zich gaan richten op disruptieve technologieën die inspelen op de uitdagingen van volume, diversiteit en dynamiek in het gebruik van inhoud van de hedendaagse digitale omgevingen, volgens José Sastrón, de president van de vereniging van Auteurs en Uitgevers.

Muzikale en audiovisuele auteurs

Naar verluidt zullen vooral muzikale en audiovisuele auteurs gaan profiteren van deze nieuwe technologieën. Dit omdat het platform dit beter zou moeten kunnen herkennen dan nu het geval is. De 1-jarige overeenkomst is getekend door de Rogelio Segovia Foundation en heeft geresulteerd in de oprichting van een nieuwe speciale voorzitter die toeziet op het gezamenlijke initiatief.