Tradebot

Newsbit 21-09-2022 16:05 leestijd 4 - 9 min

HAL by Coinshares

Voor veel mensen is het een droom om rijkdom te vergaren door actief te handelen in cryptocurrency. In theorie is dat een mogelijkheid, mede vanwege de enorme volatiliteit die deze markt op dagelijkse basis tentoonstelt. Helaas werkt dat in de praktijk vaak anders. Actief handelen, zeker op de extreem korte termijn, is een vak en het is belangrijk om in je oren te knopen dat je handelt tegen mensen die leunen op jaren aan ervaring. Er zijn echter oplossingen om die droom, in ieder geval voor een gedeelte, te verwezenlijken.

Geautomatiseerd handelen met trading bots

Discipline is waarschijnlijk de belangrijkste vaardigheid of eigenschap om succesvol te handelen op de crypto-markt. Wat bij beginnende daghandelaren vaak misgaat is dat de emotie het overneemt van de ratio. Mensen starten met een duidelijke strategie, bepalen hun in- en verkoopkoersen en als het even tegenzit laten ze alles los. Dat is precies het fenomeen dat we in het casino ook regelmatig zien. Bij de eerste verliezen slaan mensen op tilt en nemen ze steeds meer risico om hun geld terug te winnen. Helaas heeft dat vaak een averechts effect.

Het resultaat is dat een grote groep traders na relatief korte tijd van een hele koude kermis thuiskomt. Nu zijn er enkele softwarematige-oplossingen gebouwd die jou mogelijk kunnen helpen om toch succesvol te handelen op de crypto-markt. We hebben het dan over de zogenaamde geautomatiseerde trading bots.

Dit zijn software-programma’s die het daadwerkelijke handelen van jou overnemen. Het voordeel hieraan is dat je van tevoren aangeeft hoe de trading bot moet handelen en dat deze jouw instructies precies opvolgt. Het verliezen van discipline en het opspelen van emoties is voor deze software gelukkig geen probleem.

Ook is het met verschillende vormen van deze software mogelijk om vooraf bepaalde strategieën uit te kiezen. Vaak kun je dan zelfs nog zien welke resultaten de strategie in kwestie heeft opgeleverd. Voor veel mensen is dit een oplossing om hun crypto-vermogen alsnog ‘aan het werk’ te zetten. Zeker in bearmarkten kan het soms pijnlijk zijn om je hodl-stack langzaam zijn waarde te zien verliezen.

Automatisch handelen met HAL by Coinshares

HAL by Coinshares is een vorm van software die precies dit mogelijk maakt. Het gaat om een bedrijf dat is geboren in 2018 met de visie om de strategieën van experts voor iedereen beschikbaar te maken. Interessant is dat ze dit blijkbaar zo goed doen, dat Coinshares, de grootste investeringsfirma op het gebied van digitale assets in Europa, ze in 2021 heeft overgenomen.

Op het platform van HAL by Coinshares is het mogelijk om met bewezen strategieën aan het werk te gaan. Belangrijk om hierbij te beseffen is dat het om strategieën gaat die in het verleden goede resultaten behaald hebben. Het is zeker mogelijk dat daar in de toekomst verandering in komt. Garanties om rijk te worden kunnen ze ook bij HAL by Coinshares niet geven, anders zou iedereen het wel gebruiken.

De voornaamste waardepropositie van HAL by Coinshares is dat je niet je eigen strategieën kunt bouwen met de bot. Alle beschikbare strategieën zijn gemaakt door de experts van Coinshares. Minder vrijheid voor de consument, maar zo hoopt HAL by Coinshares zijn gebruikers te beschermen.

Hoe werkt HAL by Coinshares?

HAL by Coinshares werkt met een eenvoudig drie-stappenplan. Hierdoor heb je geen uren nodig om je vermogen aan het werk te zetten op de beurs. In eerste instantie moet je de software van HAL by Coinshares verbinden aan de beurs waar jij op handelt. Hierbij kun je bij HAL by Coinshares kiezen uit Bitfinex, Binance, Kraken en FTX. Waarschijnlijk worden hier in de toekomst extra beurzen aan toegevoegd.

Vervolgens is het moment daar om een strategie te kiezen, waarbij je ook meteen kunt zien hoe deze strategie de afgelopen periode gepresteerd heeft. In de onderstaande afbeelding zie je dat de meeste strategieën in het groen staan, maar dat niet iedere strategie op ieder moment succesvol is. Het kan dus interessant zijn om het vermogen dat je voor deze software beschikbaar wil stellen te spreiden over verschillende strategieën.

In principe ben je er dan. Hierna hoef je alleen nog een abonnementsvorm uit te kiezen en een betaalmethode te koppelen. Als dat gelukt is, dan is het tijd om jouw trading bot te activeren en te beginnen met handelen. Nogmaals, succes is geen garantie, maar als je interesse hebt om actief te handelen, dan kan dit een hele lucratieve optie zijn.

Hoeveel kost HAL by Coinshares?

HAL by Coinshares is een relatief goedkope trading bot met een heel duidelijk prijsmodel. Je betaalt als klant 19,90 euro per maand, ongeacht je activiteit op het platform. Om rendabel te spelen met de bots van HAL by Coinshares heb je dus wel wat vermogen nodig, maar heel duur is het niet. Daarnaast is het mogelijk om de bots van HAL by Coinshares voor 15 dagen gratis te proberen.

Zo kun je in 15 dagen kijken of het je wat lijkt en in hoeverre de bots het voor jou voor elkaar krijgen om een winst uit het vuur te slepen. Laat je dus vooral tijdens die 15 dagen overtuigen, voordat je meteen begint met betalen. Verder zitten er geen verborgen kosten in HAL by Coinshares en mag je maximaal 100.000 dollar op het platform stallen.

Transparantie en duidelijkheid

Wat HAL by Coinshares een interessant platform maakt in vergelijking met de concurrentie is dat ze gebruikers voorzien van een overzichtelijk dashboard. Hierin kun je precies zien hoeveel winst (of verlies) je gemaakt hebt. Hierin zie je ook een overzicht van je wallet en hoeveel procent van je vermogen aan iedere strategie is toegewezen.

Alles bij elkaar is HAL by Coinshares een hele intuïtieve oplossing om te starten met actief handelen. Je doet het hierdoor eigenlijk allemaal niet zelf meer, maar voor de meeste mensen is dat het beste. Actief handelen is echt een vak waarin je het opneemt tegen professionals. Het klinkt heel gaaf om als een soort Wolf of Wall Street aan de slag te gaan, maar in werkelijkheid valt het vaak vies tegen. Daarnaast kan het nog best saai zijn om de hele dag naar grafiekjes te kijken. Oplossingen als die van HAL by Coinshares kunnen je een hoop tijd besparen en stress ontnemen.

Wat maakt HAL by Coinshares interessant?

Het sterke aan HAL by Coinshares is dat er een grote partij achterzit en dat ze al jaren actief zijn op de markt. De meeste alternatieven hebben zich vaak nog niet bewezen en blijken vooral op de korte termijn te werken. In samenwerking met CoinShares heeft HAL by Coinshares een groot team achter zich dat iedere dag bezig is om de strategieën te finetunen. Als blijkt dat een bepaalde strategie niet meer goed werkt, dan zitten ze bij HAL by Coinshares in ieder geval niet stil.

Verder is in samenwerking met CoinShares het zogenaamde HAL by Coinshares V2 gelanceerd. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot verschillende nieuwe manieren om te investeren, biedt het platform meer flexibiliteit, een grotere mate van transparantie en ziet het ontwerp er een stuk strakker uit. Er zijn nog vele andere opties, maar als je eens een geautomatiseerde handelsbot wil proberen, dan is HAL by Coinshares geen verkeerder optie.

Geen creditcard nodig

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten