Nieuws, Trending

Historische prestaties voor cryptocurrency gerelateerde bedrijven in 3e kwartaal

GMO Internet, de IT-gigant in Japan, heeft een kwartaalrapport van het derde kwartaal van dit jaar gepubliceerd. Hierin wordt er gesproken over een historische prestatie van de cryptocurrency gerelateerde sectoren, ondanks de nog harde externe omgeving.

Een flink bedrag

Volgens GMO hebben alle cryptocurrency gerelateerde bedrijven, inclusief de productie van mining apparatuur en cryptocurrency exchanges, 2.6 miljard yen (€20.2 miljoen) binnen weten te halen in het derde kwartaal van 2018. Op de eigen exchange van GMO; GMO Coin, is naar verluidt door 208.000 gebruikers 89 miljard yen (€693 miljoen) verhandeld. Volgens GMO is het winstaandeel in dit kwartaal met 34.4% gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Meer omzet bij miningsegment

Wanneer de kwartalen worden vergeleken, heeft ook het miningsegment een stijging in omzet meegemaakt. Toch is de winst in dit kwartaal gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Deze daling wordt is volgens GMO te danken aan een verslechtering van de externe omgeving en de steeds maar toenemende afschrijvingskosten. De GMO Miner B3, een groot verwachte mining-installatie moet helaas nog op zich laten wachten. De lancering van dit product stond voor oktober gepland, maar vanwege een aantal elektronische componenten die niet op tijd konden worden geproduceerd is deze nu vertraagd. Een precieze datum is helaas nog niet gegeven.

Recordhoogte

Meerdere grote mining-bedrijven hebben onlangs hun 3e-kwartaals-rapporten vrijgegeven. Volgens AMD, één van de grote producenten van videokaarten die worden gebruikt bij het minen, zijn de inkomsten voor de periode verwaarloosbaar. Toch is de mining-sector nog niet compleet verwaarloosbaar; zo rapporteerde het in Canada gevestigde Bitcoin (BTC) mining-bedrijf Hut 8 een recordhoogte van $13.50 miljoen (€11.98 miljoen) voor het derde kwartaal van 2018.