Nieuws

Nieuws

Hive Blockchain verdubbelt hash-snelheid met Intel-chips

Het mining-bedrijf Hive Blockchain heeft naar verluidt een nieuwe deal ondertekend met de technologiegigant Intel. Naar verluidt gaat Intel ze nu eenheden leveren van zijn nieuwe en tevens goed presterende mining-chips.


Bouwen van nieuwe mining-apparatuur

Door wat enkele wijzigingen door te voeren in crypto-mining-apparatuur, kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe chips. In sommige gevallen van de tests zagen ze maar liefst een verdubbeling van de behaalde hash-snelheid per machine.

Hive werkt momenteel aan nieuwe en ultramoderne mining-apparatuur, die voor het bedrijf op maat gemaakt worden. Hiervoor is het bedrijf een samenwerking aangegaan met een orginele ontwerpfabrikant met expertise in de fabricage van elektronica. De miners zullen naar verwachting via lucht gekoeld worden. Verwacht wordt dat de nieuwe miners binnen een jaar opgeleverd kunnen worden, waardoor ze al relatief snel in gebruik kunnen worden genomen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Stijging Hash-snelheid met 95%

Hive verwacht dat wanneer alle nieuwe miners geïnstalleerd zijen, dat de totale Bitcoin hash-snelheid met zo’n 95% stijgt, oftewel bijna een verdubbeling. Intel onthulde de nieuwe chips met de naam ‘Bonanza Mine’ afgelopen maand. Hiermee probeert het bedrijf een markt te doorbreken die momenteel gedomineerd wordt door slechts een paar bedrijven, zoals Bitmain en MicroBT.

Direct hierna maakte het bedrijf ook bekend bezig te zijn met een 2e generatie van de nieuwe chip. Naar verluidt zal Hive deze tweede versie ontvangen, die nog efficiënter zou moeten zijn dan zijn voorganger. De eerste versie voldeed naar verluidt niet aan alle verwachtingen. Toch bood het genoeg groeimogelijkheden om eventueel potentie te hebben. Een vertegenwoordiger van Hive zegt het volgende:

“In het afgelopen jaar heeft Hive zijn weg voorwaarts voor groei in de markt strategisch geëvalueerd en we zijn erg verheugd om ons Bitcoin-miningprogramma uit te breiden met verschillende Intel-oplossingen. De toewijding van Intel om de status-quo en toewijding aan energie-efficiënte producten uit te dagen, sluit heel goed aan bij onze ESG- en schone energie-engagement.”

Naar verluidt heeft Hive ook een intentieverklaring ondertekend met ‘Compute North’, om 100 Megawatt aan crypto-miners in Texas te gebruiken. Al deze 100 Megawatt aan elektriciteit zal door hernieuwbare energie aangedreven worden, wat het een groene optie maakt. Het mining-bedrijf neemt hierdoor enkele grote stappen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten