Nieuws, Trending

Hoe het enorme verlies van Facebook de Crypto wereld heeft geholpen

26 juli zal door aandeelhouders van Facebook en vooropgesteld Mark Zuckenberg herinnerd worden als één van de donkerste dagen uit de geschiedenis van Facebook. Echter, het enorme verlies heeft de crypto wereld geholpen.

Facebook verliest meer dan 120 miljard dollar

Facebook verloor, donderdag 26 juli, meer dan 120 miljard dollar aan marktwaarde. Dit is het grootste verlies dat een Amerikaans bedrijf ooit in één dag heeft geleden. Het enorme verlies is een gevolg van het 2e kwartaalrapport van het Amerikaanse bedrijf. Hierin zagen we de omzet, gebruikersgroei en winst minder toenemen dan verwacht. Ook zijn de verwachtingen voor de toekomst naar beneden bijgesteld. Natuurlijk niet zo raar na de maandenlange privacyschandalen die Facebook te verduren heeft gehad. Toch had niemand verwacht dat het bedrijf zoveel waarde zou verliezen.

Waarom het verlies van Facebook gunstig is voor crypto

Waarom zal het verlies van Facebook gunstig zijn voor cryptocurrencies? Het begint allemaal bij het vergelijken van Facebook (een normaal beursgenoteerd bedrijf) en de cryptomarkt. Ter vergelijking: Facebook verloor in 1 dag meer waarde dan dat alle Bitcoin tokens bij elkaar waard zijn. Dat betekent dat Facebook in 1 dag bijna de helft van de gehele waarde van de cryptocurrency markt heeft verloren. Volgens veel crypto investeerders zien we nu dat het helemaal geen gek idee is om in digitale valuta te beleggen. ‘Normale investeerders’, die handelen in aandelen op de beurs, hebben altijd gezegd dat het onverantwoordelijk is om in cryptocurrency te beleggen. Dit omdat de waarde van de één op de andere dag 20 procent kan dalen. Door het verlies van Facebook, één van de grootste bedrijven ter wereld, zien we dat dit ook mogelijk is bij het kopen van aandelen in een beursgenoteerd bedrijf. Grafiek: Crash Facebook aandelen (-21%) aandelen facebook

Conclusie

Of er door het verlies van Facebook ineens heel veel beursinvesteerders naar de cryptocurrency markt worden getrokken vragen wij ons af. Wel toont het historische verlies van Facebook aan dat investeren altijd risicovol is en dat het kopen van cryptocurrency veel meer lijkt op het kopen van ‘gewone aandelen’ dan dat de beurzen willen toegeven. Daarnaast heeft de cryptowereld nog een voordeel. Crypto enthousiastelingen zien het investeren in blockchain en cryptocurrency niet alleen als het bezitten van een aandeel. Zij zien het investeren in de digitale munt als het vooruithelpen van de toekomst.