Nieuws, Regulatie

H&R Block biedt oplossingen voor crypto belastingbetalers

Het in de Verenigde Staten gevestigde accountantskantoor H&R Block is begonnen als bemiddelaar tussen crypto-gebruikers en de Internal Revenue Service (IRS)


Consult service

Het accountkantoor is bemiddelaar geworden nadat IRS brieven begon te sturen naar cryptohandelaren die mogelijk geen inkomsten hebben gemeld en belastingen niet betaald.

Volgens een persbericht van 24 september heeft H&R Block een nieuwe service opgezet voor mensen die zich bezighouden met digitale valutatransacties. Met deze service bieden ze voornamelijk consulten aan over het correct indienen van hun winsten en verliezen door cryptocurrencyhandel op belastingaangiften.


De IRS breidt inspanningen met betrekking tot virtuele valuta uit

De IRS stuurde aanvankelijk brieven naar 10.000 crypto-investeerders en vroeg sommigen om hun belastingaangifte te wijzigen. Anderen werden gedwongen om belastingen terug te betalen en / of rente en boetes. Destijds zei het hoofd van de IRS, commissaris Chuck Rettig:

“Belastingbetalers moeten deze brieven zeer serieus nemen door hun belastingaangifte te herzien en waar nodig in het verleden aangiften te wijzigen en belastingen, rente en boetes terug te betalen. De IRS breidt uit met betrekking tot virtuele valuta, inclusief een groter gebruik van gegevensanalyses. We zijn gericht op handhaving van de wet en het helpen van belastingbetalers om hun verplichtingen volledig te begrijpen en na te komen. ”

De IRS verzamelde gegevens van crypto-exchanges en vergelijkt deze met het 1099-K-rapport van elke handelaar. Als de rapporten niet overeenkomen met de gegevens die door de excanges zijn verstrekt, stuurt de IRS de CP2000-kennisgeving naar handelaren. Hierbij vermelden ze het bedrag dat elke handelaar naar verwachting binnen 30 kalenderdagen moet betalen.


Andere bedrijven die belastingberekeningen uitvoeren

H&R Block sloot zich dus aan bij andere grote professionele dienstverleners die problemen met de controle van cryptocurrency willen oplossen. In juni bracht Big Four-firma PwC een nieuwe tool uit voor haar Halo-auditsuite die kan worden gebruikt om “assurance-diensten te bieden aan entiteiten die cryptocurrency-transacties uitvoeren.”

In maart lanceerde Ernst & Young een tool die ontworpen is om boekhoudkundige en belastingberekeningen voor digitale valutatransacties te verbeteren. Dit wordt gebruikt door institutionele klanten die cryptocurrency op hun balans hebben en personen die crypto-activa op kleinere schaal verhandelen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)