Nieuws, Trending

HTC kondigt voorverkoop van Bitcoin & Ethereum Blockchain Smartphone aan

HTC, bekend van o.a. de smartphones, heeft de voorverkoop aangekondigd van zijn veelbesproken blockchain-smartphone, Exodus 1, op het officiële Twitter-account van het product onthult.

Web3 Summit

Tijdens de Web3 Summit werd de voorverkoop van Exodus 1 officieel aangekondigd. Volgens de website van de nieuwe HTC Exodus kan de telefoon op dit moment alleen worden gekocht via Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). De blockchain smartphone is beschikbaar in 34 regio’s, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong. Goedkoop is de smartphone niet, want de Exodus 1 wordt momenteel verkocht voor ongeveer $960 (€836 of 0,15 BTC of 4,78 ETH), en worden vanaf december 2018 verzonden.

Meerdere blockchain-protocollen

In mei dit jaar maakte HTC voor het eerst openbaar dat het van plan was om een door blockchain aangedreven smartphone te lanceren. Het bedrijf beloofde toen dat Exodus 1 ‘meerdere blockchain-protocollen’ te ondersteunen. Onder deze blockchain-protocollen valt onder andere Bitcoin, Ethereum, Lightning Network (LN) en het Dfinity-netwerk. Tevens zou de Exodus 1 een universele cryptocurrency portemonnee gebruiken.

Crypto-portemonnee

Afgelopen juli werden de plannen van HTC om een native crypto-portemonnee in zijn smartphones te installeren bevestigd. Ook CryptoKitties zouden worden ondersteund; het ooit populaire op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde applicatie (DApp) spel. Ook oprichter van Litecoin (LTC) ‘Charlie Lee’ zou hebben geholpen bij het maken van de smartphone.

Pre-order

Het model dat vandaag naar de pre-order is gegaan, biedt een crypto-portemonnee in een beveiligde omgeving. Deze omgeving  wordt “beschermd tegen het Android-besturingssysteem”. De andere beloofde functies missen naar verluidt echter nog.