Nieuws

Huidige crypto-wallets niet klaar voor mainstream adoptie

Volgens Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), bevatten de huidige cryptocurrency-wallets kwetsbaarheden waardoor zij nog niet klaar zijn voor een brede acceptatie. Vitalik roept dan ook op om meer discussies te hebben over beveiligingskwesties binnen deze crypto-wallets.


Veiligere en gebruiksvriendelijkere wallets

Dit gaf Vitalik aan in een recentelijk gehouden interview tijdens het Labitconf-evenement van 2020. Volgens Vitalik moeten crypto-wallets zowel gebruiksvriendelijker worden als veiliger. Deze zouden op dit moment dan ook nog lang niet altijd veilig genoeg zijn.

Zo komt het nog wel eens voor dat een individu of een bedrijf gigantische hoeveelheden aan digitale activa’s verliest, puur omdat zijn wallet gehackt wordt. Hier zijn volgens Vitalik meerdere dingen aan te doen, en die zouden dan ook zeker genomen moeten worden.

In het interview werd het ‘je eigen bank zijn’ nog eens goed benadrukt. Dit brengt namelijk diverse verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Hierom werd geadviseerd om op dit moment crypto op te slaan op meerdere wallets, in ieder geval totdat de beveiligingskwesties opgelost zijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Inzetten voor grote groep

Toch heeft Vitalik benadrukt dat ontwikkelaars en leiders binnen de crypto-sector zich voornamelijk inzetten voor de grote groep en hiermee niet slechts een klein deel van deze zelfde groep. Om deze reden zou het ecosysteem van cryptocurrency meer proactief moeten zijn om eventuele bijkomende risico’s te minimaliseren. Hiervoor zouden bijvoorbeeld beveiligingsprotocollen gebruikt kunnen worden, iets wat op dit moment nog te weinig gebeurt.

Volgens Vitalik moet je een supergenie zijn of in staat zijn om extreem voorzichtig te zijn om je crypto-waarde niet kwijt te raken. Dit door de beveiligingskwesties die de huidige crypto-wallets met zich meebrengen. Dit zou niet zo moeten zijn om een brede acceptatie te creëren. Het is op dit moment nog niet bekend de beveilgingskwesties nu serieus worden opgepakt. Het is echter wel een grote stap in de goede richting.