Nieuws, Trending

Huobi gaat vier nieuwe stablecoins toevoegen

De cryptocurrency-exchange Huobi is van plan om later deze week vier (4) nieuwe stablecoins op het platform te vermelden. Naar verluidt worden dit de stablecoins Paxos Standard (PAX), Gemini Dollar (GUSD), TrueUSD (TUSD) en USDCoin (USDC). Op 19 oktober 2018 zullen deze cryptocurrencies te verhandelen zijn op het platform.

Wat zijn deze nieuwe stablecoins?

Zo komen er dus 4 nieuwe stablecoins terecht op de cryptocurrency exchange Huobi. De eerste is PAX. PAX is een nieuw gelanceerd digitale activa die is gelinkt aan de Amerikaanse dollar en is uitgegeven door Paxos Trust. Investeerders kunnen handelen in deze stablecoin onder toezicht van de New York State Department of Financial Services (NYSDFS). Hiernaast komt GUSD vanaf 19 oktober op Huobi. GUSD beweert de eerste gereguleerde stablecoin ter wereld te zijn. GUSD werd onlangs uitgegeven door Cameron en Tyler Winklevoss, tevens onder toezicht van NYSDFS. Net als de meeste andere grote fiat-stablecoins, wordt elke GUSD-token ondersteund door $1,00 in harde valuta. Tot slot de TUSD en de USDC. Ook TUSD is gelinkt aan de Amerikaanse Dollar. TUSD is stablecoin die wordt vertrouwd door meerdere bankpartners, terwijl de USDC die is uitgegeven door Circle, geschikt is voor financiële instellingen. De USDC staat deelnemers toe om deel te nemen via het open lidmaatschap en het biedt financiële oplossingen die proberen om de huidige crypto-marktproblemen op te lossen.

Meer competitie

Op dit moment is Huobi het op vier na grootste cryptocurrency-handelsplatform wereldwijd. Zij maken het ook mogelijk om Tether’s USDT-token (oftewel Tether), dat ook een aan de US-dollar gekoppelde stablecoin is, te verhandelen. Tether is de ontwikkelaar van dit token en is volledig gedekt door valutareserves. Door de andere 4 stablecoins toe te voegen, krijgt de Tether meer competitie.

Huobi is niet de eerste

Huobi is zeker niet de eerste. Eerder kondigde OKEx al aan om handel in de USDC, GUSD, TUSD en PAX mogelijk te maken.