Nieuws

Huobi wil bedrijf overnemen voor €69 miljoen

De wereldwijd bekende cryptocurrency exchange Huobi is op zoek om de grootste aandeelhouder te worden van een bedrijf dat in Hong Kong beursgenoteerd is. Wanneer dit is voltooid wordt voor Huobi de deur open gezet om via een omgekeerde overname openbaar te worden.

Nieuwe eigenaar

Pantronics Holdings heeft afgelopen week informatie gedeeld met de Hong Kong Stock Exchange waarin wordt vermeld dat de onderneming meer dan 221 miljoen van haar gewone aandelen overdraagt aan Li Lin, de voorzitter van de Huobi Group, via verschillende van de beurskantoren. Hierdoor is Li Lan klaar om de eigenaar te worden van Pantronics Holdings met een aandeelpercentage van 73%. Hij is nu de grootste aandeelhouder. De prijs die betaald wordt ligt rond de HK $2,72 per aandeel met een totaalbedrag van bijna $77 miljoen (€69 miljoen).

Omgekeerde overname

Als de deal zou worden goedgekeurd is het voor Huobi mogelijk om de naamloze vennootschap over te nemen en zo de secundaire financiële markt te betreden. Dit proces staat bekend als een omgekeerde overname. Pantronics zelf is een leverancier van elektronische productiediensten die in 1990 werd opgericht en uiteindelijk in 2016 in Hong Kong openbaar werd. Zij hebben nog geen officiële aankondiging gedaan met betrekking tot de voltooiing van de deal of van een mogelijke herstructurering van de onderneming. Na de eerste kennisgeving met Huobi is Pantronics gestopt met de verhandeling van zijn aandelen op de beurs vanaf 22 augustus 2018. Dit was volgens het bedrijf in afwachting van de publicatie van een aankondiging met betrekking tot een mogelijk bod op de organisatie wat mogelijk betrekking had tot overnames en fusies, wat voorwetenschap is in de natuur.

Huobi-token onderuit

Volgens Gelonghui, een Chineze nieuwsorganisatie dat zich focust op de financiële markt, heeft Pantonics Holdings 73,73% van haar aandelen aan Li Lan overhandigt. Nadat dit nieuws uit was gekomen, is de prijs van de Huobi-token, de eigen crypto-asset van de exchange, onmiddellijk met 8% gedaald. De token doet het nu weer iets beter en heeft inmiddels (op het moment van schrijven) 6% van die 8% teruggewonnen.