Nieuws, Trending

IBM dient een nieuw blockchain patent in

De bekende tech-gigant IBM heeft opnieuw een patent aangevraagd die is gebaseerd op de technologie achter de Blockchain. Het patent heeft als doel om de ontwikkeling van identificatiegegevens voor transactiegegevens op basis van knooppunten verder te laten groeien, volgens een octrooidocument dat is gepubliceerd door het Amerikaanse bureau voor octrooien en handelsmerken (USPTO).

Knooppuntkarakterisering in blockchain

IBM is met het octrooi getiteld “Knooppuntkarakterisering in blockchain”, van plan een methode op te stellen die het mogelijkmaakt om gegevensextractie van knooppunten op een blockchainnetwerk in te voeren om hiermee verschillende soorten transacties te identificeren. Elke bewerking op de blockchain kan een knooppunt of een aantal knooppunten bezitten die nuttige informatie over het karakter van transacties kan bevatten. Volgens het document zou de beschreven specificatie een reeks van karakterisatietypen extraheren, zoals entiteitsextractie, informatie-analyse en semantische extractie. Zo’n manier van data-extractie zou naar verluidt regelgevende instanties met een behoorlijke controle van de beveiliging van gegevens over blockchain van veel relevante informatie voorzien.

Verschillende modules

Het systeem stelt bijvoorbeeld een AML-methode (anti-witwassen van geld) in om te detecteren of een knooppunt van een verdachte activiteit op blockchain wordt uitgevoert terwijl een crypto-transactie wordt uitgevoerd, zoals schending van dagelijkse overdrachtslimieten of betrokkenheid van een getraceerde entiteit. Het beschreven systeem van IBM wordt geïmplementeerd met modules die kunnen worden aan- of uitgezet als programmeerbare hardwareapparaten zoals poortmatrices, arraylogica of grafische verwerkingseenheden, evenals hardwareschakelingen.

IBM zit niet stil

Tech-gigant IBM zit niet stil. Zij omarmen de blockchain volledig, zo hebben zij in het afgelopen jaar al meerdere patenten aangevraagd en laten zij zien flink bezig te zijn met de nieuwe technologieën die de blockchain met zich meebrengt.