India denkt na over verbannen van cryptocurrencies


De Indiase overheid denkt na over het compleet verbannen van cryptocurrencies, meldt The Economic Times op 25 april.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

‘Crypto wordt massaal gebruikt voor fraude en bedrog’

Een ambtenaar die werkt bij de Indiase overheid heeft de Economic Times vertelt dat de regering is begonnen overleg over de wet ‘Verbieden van cryptocurrencies en regelgeving voor digitale valuta’s 2019′.

Een commissie die bestaat uit het Ministerie van Economische zaken, het Centraal College van belastingen, de Centrale raad voor indirecte belastingen en douane en de autoriteit voor onderwijs en bescherming van beleggers, zal naar verluidt het idee ondersteunen om de verkoop, aankoop en uitgifte van alle crypto’s volledig te verbieden.

Ook vertelt de ambtenaar dat de commissie een ander optie overweegt om digitale valuta te verbieden. Dit zou geplaatst worden onder de wet voorkoming van witwassen. Volgens het ministerie worden cryptocurrencies massaal gebruikt om voor fraude en bedrog.


Veel onzekerheid

Het rapport druist in tegen de eerdere uitspraken die werden gedaan. In december kwamen namelijk nog berichten naar buiten waarin werd gesteld dat een regeringscommissie voorstelde crypto’s in het land te legaliseren.

In februari bracht een panel, onder leiding van de Indiase minister van Economische Zaken, een rapport uit waarin bezorgdheid werd geuit over cryptocurrencies op het traditionele geld. Er heerst dus nog veel onzekerheid in 1 van de grootste landen ter wereld, India.

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close