Nieuws

ING bank wordt steeds belangrijker als Blockchain Pionier

Wij Nederlanders kennen ING altijd al als een zeer vooruitstrevende bank die voorop loopt met technische ontwikkelingen. Het verbaast ons dan ook niet dat ING nu internationaal geroemd wordt als een belangrijke Blockchain pionier. In dit artikel lees je waarom ING wereldwijd als een belangrijke Blockchain pionier wordt gezien.

ING is niet bang voor Cryptocurrency en Blockchain

In plaats van, zoals veel andere grote banken doen, veilig aan de zijlijn af wachten tot de technologische ontwikkeling zich doorzet, stort ING zich volop in de Blockchain technologie. Veel grote banken en overheden zien cryptocurrency en Blockchain als een gevaar voor het bankwezen. De banken laten weten dat de techniek nog veel te onveilig is en er geen goede regelgeving voor is. Echter staat de ING hier lijnrecht tegenover. De ING doet veel onderzoek naar Blockchain en ziet deze techniek dan ook als een belangrijke ontwikkeling voor financiële instellingen.

Onderzoek en vooruitgang: ‘Zero Knowledge (Range) Proofs’

ING is al een tijdje bezig met onderzoek naar de mogelijkheden van Blockchain en cryptografie. Zo heeft de bank zich bezig gehouden met een onderdeel in de cryptografie genaamd ‘Zero-Knowledge-Proofs’. ‘Zero-Knowledge-Proofs’ is een belangrijk en veelbelovend middel voor banken en andere financiële instellingen. Deze techniek zorgt ervoor dat banken activa over kunnen dragen zonder dat vertrouwelijke informatie van de klant op straat komt te liggen. In eerste instantie kostte dit proces erg veel rekenkracht. Tip: Wil jij precies weten wat ‘Zero Knowledge Proof’ is? Bekijk dan de onderstaande video.
  Na veel onderzoek gedaan te hebben heeft ING een aangepaste versie bedacht genaamd ‘Zero Knowledge Range Proofs‘. Deze techniek geeft in feite alleen een goedkeuring zonder de exacte data vrij te geven. Deze techniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te kijken of een klant, met een bepaald salaris, een hypotheek kan krijgen zonder het precieze salarisbedrag te onthullen. Naast deze ontwikkeling is ING bezig met een nieuwe ontwikkeling genaamd ‘Zero Knowledge Set Membership’, schrijft Coindesk.

ING werkt ‘Open-sourced’, dus transparant

ING werkt ‘open sourced’, wat betekent dat alles wat ze creëren inzichtelijk is. Het is voor iedereen mogelijk om de codes te zien waarmee ING werkt. Dit draagt niet alleen bij aan de transparantie van ING, maar het helpt de bank ook nog eens voorruit. Doordat alles gedeeld wordt is het meer een samenwerking geworden tussen de ING en andere blockchain onderzoekers.

ING werkt samen met de Blockchain wereldtop

Doordat de ING aan de Blockchain-weg timmert is de bank uitgenodigd in Boston om te overleggen en samen te werken met andere financiële instellingen en ‘zero knowledge proofs’ experts. De ING wordt dus over de hele wereld gewaardeerd om haar innovativiteit omtrent Blockchain.