Nieuws, Trending

Intellectueel eigendom van online schrijvers beschermd door Blockchain


In Hanszhou, China heeft een internet-rechtbank zich tot blockchain gericht om piraterij van eigendom van online schrijvers stelen te bestrijden.


Meerdere internet rechtbanken

In totaal heeft China 3 internet rechtbanken opgezet. Deze zijn gevestigd in Hangzhou, Beijing en Guangzhou. Deze rechtbanken zijn uitdrukkelijk bedoeld om internetgerelateerde zaken te beheren. Tevens kunnen aanklagers hun klachten online indienen.


Hangzhou

Hangzhou, wiens Internet Court van plan is om een auteursrechtsysteem met blockchain te gebruiken, is “de thuisbasis van vele, zo niet de meeste, online schrijvers in China”, aldus China.org.cn. Het nieuwscentrum merkt op dat 107 “beroemde” online schrijvers werken in een “schrijversdorp” in het Binjiang-district van de stad.De dupe van piraterij

Online schrijvers zijn vaak de dupe van piraterij. Hiernaast is het voor hen erg lastig om te bewijzen dat zij de oorspronkelijke auteur zijn van de tekst. Hierom maken veel schrijvers screenshots als bewijs, ook al is dit een zwakke methode om bewijs te leveren dat gemakkelijk kan worden vervalst.

Volgens een rechter bij het Internet Court garandeert de blockchain-technologie dat gegevens niet kunnen worden gemanipuleerd en zijn alle digitale voetafdrukken opgeslagen in het justitiële blockchain-systeem. Hierdoor wordt het auteurschap, tijdstip van creatie, inhoud en bewijs van inbreuk bijgehouden.