Nieuws, Trending

IOTA begint opnieuw nadat de oprichters uit de directie zijn gezet

Eerder deze maand bracht IOTA een openbare verklaring uit om een groot meningsverschil in de directie te onderdrukken. Dit nadat een transcriptie van een discussie tussen de oprichters en het raad van bestuur naar buiten was gelekt.

Onzekerheid

Na een periode van onzekerheid bij de IOTA oprichters Serguei Popov en Sergey Ivancheglo’s zouden zij een statuut hebben aangepast wat ze de toegang gaf tot het raad van bestuur. Echter is de IOTA Foundation een in Duitsland geregistreerde non-profitorganisatie en moet de IOTA-stichting logischerwijs handelen binnen de wet van Duitsland. Dit betekent dat het wijzigen van het statuut alleenmogelijk is door een resolutie van de raad van toezicht, aldus de verklaring. De Raad van Commissarissen van IOTA was destijds nog niet bijeengekomen, wat de actie van Popov en Ivancheglo niet legaal maakte.

Hoge spanningen

De spanningen tussen het raad van bestuur en de oprichters liepen hoog op, waardoor Ivancheglo vroeg aan Dominik Schiener, de bestuursvoorzitter, om te stoppen. In de verklaring wordt aangegeven dat Sergey Ivancheglo sindsdien heeft verklaard dat het aftreden van Dominik een emotionele reactie was op de situatie, die zich gedurende enkele maanden had opgebouwd. Voor hem voelde de situatie voelde niet eerlijk, omdat hij een integraal lid was van het team achter IOTA zoals we dat nu kennen.

Nieuwe start

Om nu het vertrouwen van beleggers te houden en verdere spanningen weg te halen krijgt de IOTA Foundation nu een volledig nieuw raad van bestuur. Hierdoor wordt er gehoopt om een nieuwe start te maken en dit allemaal zo snel mogelijk te vergeten.