Nieuws, Regulatie, Trending

Iraanse autoriteiten neemt 1.000 Bitcoin-miners in beslag

Er zijn ongeveer 1.000 Bitcoin mining-machines in beslag genomen door de Iraanse autoriteiten. Deze machines zijn afkomstig van 2 voormalige fabrieken die in het land actief waren.


Wat is het minen van cryptocurrency als de Bitcoin?

Wanneer je het hebt over het minen van cryptocurrency, dan heb je het over het vergaren van crypto. Je haalt eigenlijk cryptocurrency binnen, zonder dat je hier direct de dagwaarde voor betaald. Dit doe je door je computer lastige berekeningen uit te laten voeren op de blockchain. In ruil voor het oplossen van deze, vaak zware berekeningen, krijg je een beloning. Deze beloning is normaliter in de vorm van een klein gedeelte van een cryptomunt.


Piek in stroomverbruik

De Bitcoin-miners in dit geval vielen op bij de overheid vanwege een enorme piek in stroomverbruik. Dit terwijl de fabrieken al langer niet meer op grote schaal actief waren. Zo steeg het elektriciteitsverbruik met bijna 10%, iets wat erg ongewoon is voor een fabriek die al jaren op ongeveer hetzelfde stroomverbruik zit.


Niet onverwacht

Toch is deze actie niet compleet onverwacht. Vanwege de handelsoorlog met de Verenigde Staten (VS), krijgt cryptocurrency steeds meer aandacht in Iran. Veel mensen willen het gebruiken om hun, of een gedeelte van hun spaargeld in op te slaan omdat ze bang zijn voor de gevolgen van de sancties vanuit de VS. Naast cryptocurrencies neemt ook de populariteit in Goud en Amerikaanse Dollars toe in het land.