Newsbit

Crypto Mining

Iran neemt 45.000 illegale Bitcoin-miners in beslag

Crypto Mining

In Iran heeft de lokale politie circa 45.000 illegale Bitcoin-miners in beslag genomen. Volgens de politie zouden de miners allemaal illegaal gesubsidieerde elektriciteit van de staatsenergieprovider Tavanir hebben gebruikt.


Even veel stroom als stad met half miljoen inwoners

Na het uitvoeren een onderzoek rondom het stroomverbruik van deze miners, zouden ze ongeveer 95 megawatt aan energie hebben gebruikt, dat is ingekocht tegen een uiterst goedkope prijs. Deze prijs konden ze krijgen omdat aangegeven werd dat ze een ander soort bedrijf waren, waar in dit geval andere tarieven voor gelden. Dit aantal megawatt komt neer op het stroomverbruik van een stad met ongeveer een half miljoen inwoners.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Illegale crypto-activiteiten worden aangepakt

Hiermee zet Iran nu een plan in werking om de illegale crypto-activiteiten hard zullen worden aangepakt. In het land wordt vaker dergelijke fraude gepleegd door dergelijke crypto-bedrijven. Dit mag uiteraard niet en wordt hierdoor nu aangepakt. Onlangs kampte het land met stroomproblemen, waardoor in enkele grote steden de stroom voor een langere periode uitviel.

Om deze reden zijn een aantal Bitcoin-farms in het land die meer dan 600 MWh gebruiken nu tijdelijk stilgelegd. Hierdoor blijft er simpelweg meer stroom over voor de rest van het land, waardoor de problemen wat makkelijker opgelost kunnen worden. Het probleem is echter nog niet opgelost, want Iran blijkt te worstelen om voldoende brandstof te leveren aan energiecentrales om te kunnen voldoen aan de vraag naar stroom in het land. Dit laatste is een probleem dat echter langer nodig heeft om opgelost te worden, waardoor de Bitcoin-farms in het land mogelijk nog lange tijd stil liggen. Het is op dit moment niet bekend wanneer deze farms weer aan mogen worden gezet.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top