Nieuws, Trending

Japanse bank ‘Giant SBI’ lanceert een crypto exchange deze zomer

De Japanse bank Giant SBI komt deze zomer met een eigen cryptocurrency exchange op de markt te komen genaamd ‘SBI Virtual Currencies’. Dit is bevestigd door de bank.

Deze zomer in Japan: Crypto Exchange van de bank Giant SBI

In een bericht uit de ‘Business Insider Japan’, heeft de directeur van Giant SBI een lang verwachte cryptocurrency exchange op 26 april 2018 bevestigd. Hierbij benadrukte hij dat de exchange in deze zomer wordt gelanceerd.

Giant SBI verwacht snel de grootste Exchange van Japan te worden

Na de lancering zal SBI Virtual Currencies Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple en andere verschillende crypto’s ondersteunen. De exchange zal volledige ondersteuning krijgen vanuit de Japanse bank en verwacht wordt dat deze exchange de grootste wordt in het (online) ecosysteem van Japan. In een interview zei Yoshitaka Kitao, de directeur van Giant SBI, het volgende:
Als we het doen, dan wordt dit direct nummer één van Japan. Hier is de exchange op gebouwd dus zelfs wanneer er een enorm groot aantal aan klanten komt, kan ons systeem dat aan. Hiernaast moeten we ook aan de veiligheid goed voorbereid zijn.

Lanceringsproblemen

De lancering van SBI Virtual Currencies is helaas al meerdere keren uitgesteld door verschillende vertragingen. Dit komt onder andere door een aantal problemen bij de registratie rondom cryptocurrency exchanges in Japan. Nu lijkt het er echt op dat hij toch deze zomer wordt gelanceerd. Wat gaat dit betekenen voor cryptocurrencies wereldwijd? Dit is helaas nog onbekend. Verwacht wordt dat meerdere banken dit voorbeeld zullen volgen en hiermee de crypto’s wereldwijd steeds meer zullen worden geaccepteerd.