Cryptohack
Hack

Japanse crypto-exchange DMM Bitcoin gehackt voor $320 miljoen, lanceert herstelplan

DMM Bitcoin, een vooraanstaande Japanse crypto-exchange, heeft aangekondigd dat het van plan is om 50 miljard yen (€295/$320 miljoen) op te halen om gebruikers te compenseren na een recente hack waarbij hetzelfde bedrag aan Bitcoin werd gestolen.

Het incident, dat plaatsvond op 31 mei, resulteerde in een ongeautoriseerde uitstroom van 4.503 BTC.

Gestolen geld zal worden teruggevorderd

In een verklaring legde DMM Bitcoin uit dat het gestolen geld zal worden teruggevorderd door een gelijkwaardig bedrag aan Bitcoin te verkrijgen van zijn groepsbedrijf, DMM.com. Het bedrijf verzekerde zijn gebruikers dat de aankopen zorgvuldig zullen worden uitgevoerd om de impact op de markt te minimaliseren.

Het onderzoek naar de hack is nog gaande, en DMM Bitcoin heeft beloofd de oorzaak van de “ongeautoriseerde uitstroom” grondig te onderzoeken. De crypto-exchange verontschuldigde zich diep voor de situatie en het effect ervan op zijn klanten, en beloofde het publiek onmiddellijk te informeren over nieuwe details zodra deze beschikbaar zijn.

Lening aangegaan voor compensatie

Om de benodigde compensatie te financieren, leende DMM Bitcoin op 3 juni vijf miljard yen (€29/$32 miljoen). Daarnaast staat er op 7 juni een verdere kapitaalverhoging van 48 miljard yen (€283/$308 miljoen) gepland, en nog eens 2 miljard yen (€12/$12,8 miljoen) via achtergestelde schuldfinanciering op 10 juni. Deze financiële ondersteuning zal afkomstig zijn van DMM.com en is bedoeld om de Bitcoin-bezittingen van klanten te garanderen.

Het incident bij DMM Bitcoin wordt gerangschikt als de achtste grootste cryptovalutahack in de geschiedenis en behoort tot de top 10 grootste crypto-exchangehacks aller tijden. De grootste hack tot nu toe vond plaats in maart 2022, toen Ronin Network werd getroffen en €570/$620 miljoen verloor door een aanval op hun validator-nodes. Dit leidde ertoe dat Ronin hun beveiligingsmaatregelen aanzienlijk verbeterde en bug bounties van $1 miljoen invoerde om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken