US Elections
Regulatie

Jesse Powell doneert $1 miljoen aan Trump’s presidentiële campagne

Jesse Powell, mede-oprichter van de cryptocurrency-exchange Kraken, heeft op het platform X aangekondigd dat hij persoonlijk $1 miljoen, voornamelijk in Ethereum, heeft gedoneerd aan de presidentiële campagne van Donald Trump voor de verkiezingen van 2024.

Steun geuit voor Trump

Powell uitte zijn steun voor Trump als de enige grote partijkandidaat die momenteel een pro-cryptobeleid promoot. Hij verklaarde: “Ik ben verheugd om mij bij andere leiders uit onze gemeenschap aan te sluiten en ons te verenigen achter de enige pro-crypto grote partijkandidaat bij de presidentsverkiezingen van 2024, zodat de Verenigde Staten een leider kunnen blijven op het gebied van blockchain-technologie.”

In zijn bericht bekritiseerde Powell de regelgevende aanpak van de huidige president Joe Biden ten aanzien van de crypto-industrie. Hij beschuldigde functionarissen zoals senator Elizabeth Warren en Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), ervan de concurrentiekracht van de Verenigde Staten te ondermijnen. “Te lang wordt de crypto-industrie aangevallen door Elizabeth Warren, Gary Gensler en anderen,” aldus Powell.

Voorop lopen in blockchaintechnologie

Powell gelooft dat de kandidatuur van Trump bij de komende presidentsverkiezingen van 2024 de VS een kans biedt om voorop te lopen in de blockchaintechnologie. Zijn post op X bevatte een foto waarop hij en Trump hun alliantie bevestigden, evenals de hashtag #freeross, een verwijzing naar Ross Ulbricht.

Ulbricht werd in 2015 veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating plus 40 jaar wegens het opzetten en exploiteren van de online zwarte markt Silk Road, die anonieme handel in goederen en diensten mogelijk maakte.

Eerder op 20 juni verklaarde de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. in een X-post dat hij Ulbricht zou vrijlaten als hij in november gekozen zou worden. “Ross Ulbricht heeft veel te lang in de gevangenis gezeten. Twee levenslange gevangenisstraffen voor het hosten van een e-commerceplatform. Ja, daar vonden illegale activiteiten plaats, maar kom op,” aldus Kennedy. Hij beloofde gratie te verlenen aan Ulbricht als hij tot president zou worden gekozen en moedigde lezers aan de petitie voor zijn vrijlating te ondertekenen.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren