Nieuws

Kanye West: Bitcoin fans weten hoe ze de mensheid kunnen bevrijden

De rapper en presidentskandidaat, Kanye West, spreekt lovend over de Bitcoin. Hij zegt zelfs dat Bitcoin fans weten hoe ze de mensheid kunnen bevrijden.


Kan Bitcoin de wereld redden?

Kanye West uitte zijn lof over de Bitcoin in de meest recente aflevering van de Joe Rogan Experience podcast. In een drie uur durend gesprek met Joe Rogan, een MMA-vechter, Youtuber en stand-up comedian, gingen ze verder in op de presidents ambities van de rapper en over hoe Bitcoin de wereld zou kunnen redden.

“De CEO van Twitter, genaamd Jack Dorsey, sprak twee maanden geleden over de Bitcoin. En dit zijn jongens die echt weten hoe ze Amerika perspectief kunnen bieden en kunnen bevrijden, zei Kanye.”

Twitter-CEO Jack Dorsey runt ook het betalingsbedrijf Square. Eerder deze maand kocht Square $50 miljoen aan Bitcoin.

“Met name deze jongens, maar veel van de techneuten waren in staat om de nieuwe informatiesnelwegen te gebruiken en de nieuwe grens van ons bestaan te creëren”, zei West.


De uitspraken van Kanye West

West is zich terdege bewust van de voordelen van Bitcoin. In een interview in 2018 noemde West zijn ontevredenheid over de stijl van het biljet van $20, waarbij hij zei dat het hem aan slavernij deed denken en hem ertoe aanzette Bitcoin te gebruiken.

West sprak na zijn uitspraken nooit meer over de Bitcoin in het drie uur durende gesprek met Rogan. Zijn opvatting van vrijheid lijkt te zijn geworteld in de gedachte dat het politieke systeem, en dus het banksysteem, racistisch is.

Al met al waren de uitspraken van Kanye West redelijk vaag en verwarrend. Het is dus maar de vraag of het echt zo’n goede reclame is voor de Bitcoin