Newsbit

Noord Korea Kim Yong Un

Kim Jong-Un in goede gezondheid, Noord Korea focust op Crypto

Noord Korea Kim Yong Un

Na veel speculatie in de pers de afgelopen weken heeft een vriend van de leider gezegd dat Kim Jong-un in goede gezondheid verkeert.


Er is plek voor cryptocurrency in Noord-Korea

De gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is goed, volgens een man die nauw met de regering verbonden is.

De vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken, genaamd Alejandro Cao de Beños de Les Perez, vertelde op 28 april dat Kim Jong-un in goede gezondheid verkeert. Zijn opmerkingen staan echter in contrast met recente berichten over de slechte gezondheid en misschien zelfs de dood van de leider.

Cao de Beños vertelde ook dat hij gelooft dat cryptocurrency een rol speelt in de Noord-Koreaanse samenleving. Er gaan geruchten dat Kim Jong-un aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin in zijn bezit heeft. Cao de Beños kon dit echter niet bevestigen.

Eerder dit jaar organiseerde Noord-Korea een controversiële conferentie over cryptocurrencies en blockchain technologie, georganiseerd door deze Cao de Beños. Over de hele wereld zijn de autoriteiten bezorgd dat het land digitale activa zou gebruiken om economische sancties te omzeilen.

In een interview met National Public Radio zei Cao de Benos dat de sancties grote obstakels veroorzaakten voor buitenlandse investeringen. Hij zei:

“Hoe kunnen we miljoenen euro’s van Canada naar Pyongyang overboeken, als de VS zelfs een overschrijving van $100 blokkeert!

Daartoe zei hij: ‘Crypto is een goede bron tegen het imperialisme.’

De vertegenwoordiger van het ministerie van buitenlandse zaken wordt verondersteld de enige westerling te zijn die ooit in dienst is geweest van de Noord-Koreaanse regering. Hij is een spanjaard die, naar eigen zeggen, ook bijna twee decennia de titel draagt van speciale afgevaardigde voor het Comité voor culturele betrekkingen met het buitenland van Noord-Korea.


Speculatie over de gezondheid van Kim Jong-un

De hele wereld speculeerde de afgelopen dagen over de gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider. Dit werd veroorzaakt omdat hij afwezig was bij openbare ceremonies opgemerkt op de verjaardag van zijn grootvader.

Een artikel in ‘Express’ stelt bovendien dat de beweringen over de stervende leider geloofwaardiger zijn geworden na berichten dat zijn zus, Kim Yo-jong, onlangs een grote promotie ontving.

Om het verhaal nog ingewikkelder te maken, beweerde de Amerikaanse president Donald Trump de toestand van Kim te kennen, maar vervolgens weigerde hij die te vertellen. Andere rapporten hebben verklaard dat de Noord-Koreaanse leider waarschijnlijk aan het ontspannen is in een resort.

Sommigen in de crypto gemeenschap waren hier bezorgd over. Het land zou zijn crypto bezit kunnen verkopen als de leider inderdaad dood was.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top