Kirgizië zet 45 cryptomijnen uit vanwege overconsumptie

De autoriteiten van Kirgizië heeft de stroom van 45 cryptocurrency-mijnbedrijven uitgezet. Dit vanwege het feit dat de bedrijven meer stroom verbruikten dan drie lokale regio’s samen.


Gigantisch stroomverbruik

Volgens de autoriteiten vallen de lokale cryptocurrency-mijnbedrijven niet onder het energiedistributieplan dat in het land geldt. Nadat het onderzoek is uitgevoerd bleek dat de in totaal 45 lokale mijnbedrijven 136 megawatt aan energie hebben verbruikt. Dit aantal is meer dan de drie Kirgizische regio’s Issyk-Kul, Talas en Naryn samen.


Goedkope energie

Kirgizië is een populair land voor cryptocurrency mijnbedrijven. Dit omdat de energie die er verkrijgbaar is erg goedkoop is en omdat mijnbedrijven veel stroom verbruiken, komt dit erg gunstig uit.

Ook de Kirgizische autoriteiten weten hiervan, zij zijn namelijk van plan om een soort van cryptocurrency mining-belasting in te gaan voeren waarmee het budget van het land wordt vergroot. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend.


Cryptocurrencies verboden

In 2014 kwam er een verbod op het gebruik van cryptocurrencies in het land. Dit omdat cryptocurrencies kunnen worden gebruikt als betaalmethode, iets wat illegaal is volgens de nationale wetgeving. Het minen van deze cryptocurrencies was echter gewoon toegestaan. Het lijkt er hiermee op dat dit nu gaan aanpakken.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken