Aave

Live Aave koers

De Aave koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Aave ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Aave koers met  % is  . Aave is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Aave kopen? Dat kan. De beste plekken om Aave te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Aave?

Aave is een DeFi-protocol waarmee mensen crypto’s kunnen lenen en uitlenen. Geldschieters verdienen rente door cryptomunten te storten in speciaal gecreëerde liquiditeitspools. De mensen die geld lenen kunnen deze cryptomunten dan als onderpand gebruiken om met deze liquiditeit een flitslening af te sluiten.

Aave stond oorspronkelijk bekend als ETHLend toen het in november 2017 werd gelanceerd. De rebranding naar Aave vond plaats in september 2018.

AAVE biedt houders korting op de kosten van het platform. Daarnaast dient het ook als een beleidsmunt waardoor eigenaren inspraak hebben in de toekomstige ontwikkeling van het protocol.

Wie zijn de oprichters van Aave?

Aave, en zijn voorganger ETHLend, werden opgericht door Stani Kulechov. Kulechov bouwde daarom één van de eerste leen- en uitleen projecten op de blockchain. ETHLend was er dus al voordat gedecentraliseerde financiering (DeFi) bestond.

Kulechov is een ondernemer die rechten studeerde en begon te programmeren toen hij een tiener was. Hij heeft ETHLend hernoemd naar Aave, zodat het bedrijf een breder scala aan diensten zou kunnen aanbieden dan slechts Ethereum leningen.

Wat is er uniek aan Aave?

Er zijn een aantal punten uniek aan Aave. Tijdens de DeFi-hype in de zomer van 2020 was het een van de grootste projecten in termen van de totale waarde aan cryptomunten die was opgesloten in het protocol.

Aave stelt mensen in staat om ongeveer 20 verschillende crypto munten te lenen en uit te lenen. Dit betekent dat gebruikers veel keuze hebben. Bij veel andere leen-protocollen is dat niet het geval. Een van de belangrijkste producten van Aave zijn ‘flash-leningen’. Deze worden gezien als de eerste in de DeFi wereld. Er zit echter een addertje onder het gras, ze moeten binnen dezelfde transactie worden terugbetaald.

Een ander uniek punt is hoe degenen die via Aave lenen kunnen wisselen tussen vaste en variabele rentetarieven. Terwijl vaste tarieven enige zekerheid kunnen bieden over de kosten in tijden van volatiliteit, kunnen variabele tarieven van pas komen als de lener denkt dat de prijzen in de nabije toekomst zullen dalen.

Welke consensus gebruikt Aave?

Het open-sourceprotocol van Aave is gebouwd op Ethereum, een blockchain die momenteel de overstap maakt van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten