Aptos

Live Aptos koers

De Aptos koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Aptos ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Aptos koers met  % is  . Aptos is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Aptos kopen? Dat kan. De beste plekken om Aptos te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Aptos?

Aptos is een Layer-1 Proof-of-Stake blockchain en heeft APT als native token. Aptos draait op een smart contract programmeertaal genaamd Move. Move is weer gebaseerd op de programmeertaal Rust en was onafhankelijk ontwikkeld door Diem blockchain ontwikkelaars van Meta (Facebook). 

Aptos heeft als visie een mainstream blockchain te zijn, waarbij real-world problemen worden opgelost door het opkomende web3. De blockchain moet veel ondersteuning gaan bieden aan DApps (decentrale applicaties). De Aptos blockchain maakt gebruik van het Proof-of-Stake model en kan theoretisch zo’n 150.000 transacties per seconde uitvoeren. 

Vele grote Venture Capital bedrijven zijn geïnteresseerd in Aptos, maar ook FTX Ventures en Binance Labs hebben flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van het project. 18 oktober 2022 lanceerde het mainnet van Aptos. 

Wie zijn de oprichters van Aptos?

Aptos is opgericht door Mo Shaikh en Avery Ching, beide werkzaam bij Meta (Facebook). Mo Shaikh is de huidige CEO van Aptos en heeft veel ervaring op zoveel financieel- als blockchain gebied. Zo is hij naar eigen zeggen een specialist op het gebied van schalen van producten en heeft hij veel ervaring opgedaan in zowel de venture capital- als de private equity markt. 

Avery Ching is de CTO van Aptos is tevens een software-ingenieur. Hij was tevens één van de eerste software-ingenieurs bij Meta (Facebook). Samen werkte zij aan het Diem blockchain project onder Meta. Toen het project werd geannuleerd januari 2022, begonnen zij samen aan Aptos. 

De Aptos koers

Aptos en de native token APT lanceerde oktober 2022 voor een prijs van $8,5 per token. Aangezien de gehele cryptomarkt in een neerwaartse spiraal zat, was ook de prijs van APT onderhevig aan verkoopdruk. Echter, na een korte consolidatie rond de $3,- dollar begon de token in januari 2023 aan een hevige opmars, waarbij de vorige all-time-high van zo’n 10 dollar werd doorbroken. Vervolgens bereikte de token in zijn opmars eind januari 2023 een all-time-high van zo’n $19,90.    

Wat maakt Aptos speciaal?

Aptos is ten eerste een razendsnelle blockchain waarbij 150.000 transacties per seconde mogelijk zijn. Als je dat vergelijkt met het Ethereum mainnet netwerk van zo’n 12 tot 15 transacties per seconden, is dat een significant verschil. Aptos maakt gebruik van het PoS consensus systeem waarbij er tevens gebruik wordt gemaakt van een Block-STM. De Block-STM, in het kort BFT, zorgt ervoor dat transacties parallel worden uitgevoerd en niet achter elkaar zoals bij de meeste blockchains het geval is. Dat betekent ook dat mislukte transacties zorgen voor ophouding in het netwerk. Bij Aptos is dat niet het geval aangezien transacties dus parallel worden uitgevoerd en verwerkt. 

Omdat Aptos gebouwd is met de programmeertaal Move, kent het voordelen ten opzichte van het bekende Solidity, waarmee de meeste blockchains zijn ontwikkeld. Dit is voornamelijk interessant voor ontwikkelaars en bedrijven die Aptos graag willen integreren.

Waar kun je Aptos kopen?

De Aptos token APT is op meerdere platformen te koop. Zo is de token verhandelbaar op de grote platformen zoals Binance, Huobi Global en Coinbase, maar ook op het decentrale platform Pancakeswap is de token verhandelbaar. Echter, de token wordt het meest verhandeld op Binance.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten