Kraken SEC
Exchange

Kraken daagt SEC uit over beschuldigingen van niet-geregistreerde beursactiviteiten

Cryptocurrency exchange Kraken heeft juridische stappen ondernomen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) door een motie in te dienen om een rechtszaak van de toezichthouder af te wijzen. De SEC beschuldigt Kraken ervan te opereren als een niet-geregistreerde effectenbeurs, makelaar, dealer en clearingbureau.

Rechtszaak betwisten

In een strijdlustige beweging heeft Kraken een blogpost gepubliceerd op 22 februari, waarin het bedrijf zijn besluit uiteenzet om de rechtszaak te betwisten, met het argument dat de SEC haar bevoegdheden overschrijdt. Dit volgt op een getuigenis van Kraken voor zowel de House Financial Services Committee als de House Agricultural Committee, waarin werd betoogd dat de huidige wetgeving de digitale activa-industrie onvoldoende reguleert en dat het Congres meer zou moeten doen om consumenten en investeerders te beschermen.

Kraken benadrukte de noodzaak voor het Congres om de reikwijdte van de SEC’s autoriteit over crypto-uitwisselingen te beperken ten gunste van andere instanties. De dag na hun getuigenis werd Kraken benaderd door de SEC met de mededeling dat er een rechtszaak zou worden aangespannen.

Exchange verdedigt zich

De exchange verdedigt zich door te stellen dat de SEC niet het recht heeft om alle speculatieve investeringen te reguleren en wijst erop dat de klacht van de SEC geen beschuldigingen van fraude of consumentenschade bevat, maar enkel beweert dat Kraken zonder de vereiste vergunningen opereert.

Kraken voegt zich bij andere grote namen in de cryptosector, zoals Binance, Binance US en Coinbase, die vergelijkbare juridische uitdagingen hebben ingediend tegen de SEC.

Volgens de SEC heeft Kraken sinds september 2018 onrechtmatig honderden miljoenen dollars verdiend door de aan- en verkoop van crypto-activa te faciliteren, zonder zich in enige hoedanigheid te registreren bij de SEC. Bovendien beschuldigt de toezichthouder Kraken ervan klantinformatie onjuist te hebben behandeld en fundamentele bedrijfspraktijken en interne controles te missen, waardoor klantgegevens potentieel in gevaar zijn gebracht.

Kraken belooft zichzelf krachtig te verdedigen tegen de beschuldigingen en benadrukt dat het aan het Congres is om te beslissen over de regulering van crypto-uitwisselingen. De exchange stelt dat zelfs als alle beschuldigingen van de SEC waar zouden zijn, het juridische argument van de toezichthouder gebrekkig is.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?