Nieuws, Stablecoin, Trending

Kraken onsteund McDonald’s stablecoin

De Big Mac is al een hele tijd een wereldwijde definitie. Iedereen kent de Big Mac wel. Nu vindt er een nieuwe ontwikkeling plaats: de MacCoin. De officiële stablecoin van McDonald’s. Kraken wil de stablecoin gaan ondersteunen.


De BigMac-Index

De in Californië gevestigde cryptocurrency exchange Kraken gaat vanaf heden de MacCoin ondersteunen. De stablecoin vanuit McDonald’s werd vorig jaar gelanceerd als een ontwikkeling van de bekendere BigMac-index.


Suggereren van ideale wisselkoersen

Vanaf 1986 worden de prijzen van de Big Macs over vrijwel de hele wereld bijgehouden en tegen de lokale fiat-valuta’s gezet. Hiermee wordt er geprobeerd om de ideale wisselkoers te kunnen suggereren. Dit wordt ook wel de BigMac-index genoemd. Deze wereldwijde standaard is volgens Kraken genoeg om de stablecoin ondersteuning te bieden.


Verschillende handelsparen

Op het crypto exchange platform van Kraken zal de BMAC-stablecoin ondersteund worden in verschillende handelsparen. Zo zal er een BMAC naar USD zijn, een BMAC naar Euro, BMAC naar XBT en meer.


Ontvangen van BMAC

Bij aankoop van een Big Mac zullen McDonald’s klanten een MacCoin ontvangen, mits er deze er hiervoor genoeg voorraad is. Deze MacCoin’s kunnen vervolgens worden ingewisseld voor een Big Mac. Dit wordt momenteel getest in de Verenigde Staten (VS), maar wordt nadat de test succesvol is afgerond uitgebreid naar minimaal 50 andere landen.