Nieuws, Stablecoin Nieuws

Nieuws, Stablecoin Nieuws

Kwetsbaarheid in code van Facebook Libra ontdekt

Een externe accountant-startup die is gespecialiseerd in cryptocurrency, OpenZeppelin, heeft een kwetsbaarheid gevonden in de code van Facebook haar Libra. Doordat deze code open-source beschikbaar is gesteld, kon het bedrijf de code aanpassen en de kwetsbaarheid herstellen.


Slimme contracten

De kwetsbare code werd gevonden bij het aanmaken en beheren van de slimme contracten. Kwaadwillenden konden, wanneer zij dat wilde, een uitvoerbare code in slimme contracten introduceren. Hierdoor konden er mogelijk, als dit niet zou worden opgelost, onnodig slachtoffers van misbruik vallen. Gelukkig is het Libra-project nog niet officieel live en kon het dus nog optijd worden opgelost.


Hoge anti-witwas en financieringsnormen

Het Libra-project moet voldoen aan de hoogste anti-witwas en financieringsnormen voor terrorisme. Dit houdt in dat de code vrijwel onkraakbaar moet zijn.

Dat het project moet voldoen aan deze eisen blijkt geen onnodig iets te zijn, want wereldwijd blijven de financiële toezichthouders hun bezorgdheid uiten. Een juridische ambtenaar van de Europese Centrale Bank noemt de stablecoin een verleidelijke maar ernstig verradelijk project.

Alhoewel Facebook met meerdere lokale toezichthouders aan het praten is, krijgen zij het nog niet voor elkaar om al deze zorgen weg te nemen. Ook staat het project nog steeds onder hoge druk van het Amerikaanse gerechthof. In wat voor vorm en wanneer de stablecoin daadwerkelijk wordt gelanceerd is nog onbekend.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten