Let op! Facebook onthult Libra Cryptocurrency

 
 

Facebook heeft vandaag haar whitepaper vrijgegeven voor haar langverwachte cryptocurrency stablecoin. Lees meer.


Wat is de Libra crypto?

De gloednieuwe cryptomunt van Facebook wordt “Libra” genoemd en gaat werken op de “Libra blockchain”. De munt zal ondersteund worden door achterliggende activa.

Facebook vertelt dat de software achter de Libra blockchain open source is en de cryptocurrency munt zal niet worden beheerd door de social media gigant zelf, maar door de Libra Assocaiation. Deze groep zal toezicht houden op de ontwikkeling van de munt.

Het platform is nog in aanbouw maar zal uiteindelijk de hele wereld moeten gaan bedienen.


Wat kun je met de nieuwe cryptomunt?

De nieuwe cryptomunt maakt het mogelijk om betalingen op Facebook, Whatsapp en Instagram gemakkelijk uit te voeren. Het uiteindelijke doel van Facebook is dat ook andere bedrijven de munt gaan gebruiken. Op deze manier zal je ook producten of rekeningen met de cryptomunt kunnen gaan betalen.

 
Voorbeeld hoe Libra werkt op Whatsapp

Naar verluidt kan je vanaf 2020 betalen met de cryptomunt en komt Facebook ook met een digitale wallet genaamd Calibra. Deze digitale wallet zal een aparte App worden die je kunt downloaden in de App store of Google Play.

De release van de whitepaper eindigt maanden van speculatie en gelekte rapporten van onbekende bronnen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken