LocalBitcoins waarshuwt gebruikers van Tor Browser vanwege risico

LocalBitcoins, de peer-to-peer cryptocurrency exchange uit Finland, heeft haar gebruikers gewaarschuwd voor beveiligingsrisico’s in verband met de anonieme browser ‘Tor’.


Verliezen van Bitcoins (BTC)

De waarschuwing was dat gebruikers van de Tor-browser gevaar lopen om hun Bitcoins (BTC) te verliezen.

Het gebruik van de anonieme browser is tevens niet in strijd met de servicevoorwaarden. Het is echter niet veilig genoeg, aldus het bedrijf. Hierdoor wordt deze browser dan ook niet aanbevolen door de cryptocurrency-exchange. Waarom de browser ineens als onveilig wordt verklaard is echter niet duidelijk geworden.


Kritiek

De exchange heeft vervolgens de nodige kritiek over zich heen gehad door deze zet. Zo zou de exchange de plot verloren hebben. Tor wordt namelijk geprezen voor het aanbieden van privacy en anonimiteit voor haar gebruikers.


Wat is Tor?

Tor, ofwel The Onion Router in zijn volledige naam, is een open netwerk dat is gemaakt voor anonieme communicatie. De techniek hierachter is gebaseerd op ‘onion routing’. Bij de techniek onion routing worden gebruikers naar meerdere servers gestuurd, waarmee bij iedere server een versleutelde laag ontcijfert. Dit gaat net zo lang door totdat de volledig ontcijferde data bij de gebruiker aankomt. Doordat het nog steeds om versleutelde data gaat, is het onmogelijk om bij iedere tussenstap het bericht te lezen. Des te hoger het aantal servers, des te moeilijker het wordt om de gebruiker op te sporen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken