Paul Logan
Regulatie

Logan Paul spant lasterzaak aan tegen YouTuber Coffeezilla over Cryptozoo NFT-project

Logan Paul, de populaire influencer, heeft op 27 juni een rechtszaak aangespannen tegen Stephen Findeisen, beter bekend als ‘Coffeezilla’ op YouTube.

De rechtszaak betreft video’s die Findeisen produceerde over Paul’s mislukte Cryptozoo NFT-project in 2022.

Beschuldigd van exploiteren van een zwendel

De rechtszaak, ingediend bij een rechtbank in San Antonio, Texas, beweert dat Findeisen “kwaadwillig en herhaaldelijk valse verklaringen heeft gepubliceerd die Paul beschuldigen van het exploiteren van een zwendel in verband met het onrustige blockchain-project Cryptozoo.”

“Paul brengt deze lasterzaak om Findeisen verantwoordelijk te houden voor zijn acties en hem aansprakelijk te stellen voor de enorme schade die hij heeft veroorzaakt aan de reputatie van Paul door de opzettelijke en roekeloze verspreiding van lasterlijke leugens”, aldus de aanklacht.

Doelbewust informatie weglaten

Vanaf eind 2022 bracht Coffeezilla 3 YouTube-video’s uit over Cryptozoo en noemde het “Logan Paul’s grootste zwendel”, waarin hij de influencer beschuldigde van het bedriegen van zijn fans door het geld van NFT-houders te houden zonder de rest van het beloofde project te leveren.

Paul beweert echter dat Coffeezilla doelbewust informatie heeft weggelaten in zijn video’s die aantonen dat Paul “diep toegewijd” was aan het succes van Cryptozoo, maar werd “misleid door verschillende vertrouwde adviseurs van het project die oplichters bleken te zijn.” De aanklacht voegt hieraan toe:

“Findeisen wist heel goed dat Paul nooit had willen oplichten, maar integendeel altijd van plan was om een ​​legitiem blockchain-gebaseerd spel te bouwen.”

Mislukking te wijten aan Eddie?

Paul wijt de mislukking van het project aan Eduardo “Eddie” Ibanez, die volgens Paul “een charlatan (opschepper) bleek te zijn” die loog over zijn referenties, en Jake Greenbaum, een adviseur die “meer geïnteresseerd was in persoonlijk gewin dan in het helpen creëren van een legitiem project.”

Logan Paul had eerder lasterbedreigingen tegen Coffeezilla laten vallen. Paul zei dat hij overwoog om Findeisen eind 2022 aan te klagen, maar besloot zich in plaats daarvan te concentreren op “proberen dingen goed te maken” met een herstelplan van $1,5 miljoen voor Cryptozoo.

Paul stelt dat hij later “teleurgesteld” was toen zijn inspanningen “niet voldoende bleken te zijn” en hij $1 miljoen besteedde om de NFT’s tussen januari en maart terug te kopen, ondanks dat hij “geen geld uit het project verdiende”, aldus de aanklacht.

Op zoek naar schadevergoeding

Paul zoekt nu schadevergoeding van meer dan $75.000 plus rente en advocatenkosten, samen met extra schade en vrijstelling zoals bepaald door de rechtbank.

Cryptozoo werd voor het eerst gelanceerd in 2021 en was oorspronkelijk bedoeld als een spel waarbij spelers NFT “Eggs” kopen met behulp van de token van de game genaamd ‘Zoo’.
Deze eieren zouden uitkomen in dieren die kunnen worden gefokt om hybride dieren te creëren die verhandeld kunnen worden. Spelers zouden meer Zoo-tokens kunnen verdienen, afhankelijk van de zeldzaamheid van de dieren.

Het Zoo-token is bijna 100% gedaald, met een marktkapitalisatie van 0 en een handelsvolume van slechts 1 cent in de afgelopen dag, volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren