Nieuws, Regulatie

Lokale exchange in Gibraltar krijgt eerste cryptocurrency-derivatenlicentie

De cryptocurrency-derivatenbeurs Quedex in Gibraltar heeft een licentie mogen ontvangen van de Gibraltar Financial Services Commission. Hierdoor mag de exchange nu legaal crypto-derivaten verhandelen.


Distributed Ledger Technology Providers-licentie

Quedex heeft een zogenoemde ‘Distributed Ledger Technology Providers-licentie’ ontvangen. Hierdoor mag het bedrijf diensten verlenen voor het verhandelen van cryptocurrency-derivaten. Hierbij kun je denken aan Bitcoin-futures.

Hierdoor is de exchange in één klap naar verluidt de eerste gereguleerde cryptocurrency-futures exchange. Om de licentie extra te mogen ontvangen heeft het bedrijf naar verluidt 15 maanden lang samengewerkt met de autoriteiten van Gibraltar. Hierdoor kon het bedrijf aan de wettelijke voorwaarden en vereisten voldoen.


Breed scala aan klanten

Het bedrijf richt zich wereldwijd op een breed scala aan klanten. Hieronder vallen onder andere institutionele belegers, crypto-miners, en handelaren. Hiernaast verwacht het bedrijf dat de DLT-licentie zal gaan helpen om meer institutionele beleggers naar de cryptocurrency-industrie te brengen.

Momenteel kunnen er op Bitcoin-gebaseerde derivatenhandel plaatsvinden op het platform. Het bedrijf laat echter al weten dat het in de toekomst ook diverse altcoins wil gaan toevoegen. Welke dit precies worden is nog onbekend.