Nieuws, Trending

Malta’s premier vindt crypto de onvermijdelijke toekomst van geld

Volgens Joseph Muscat, de eerste minister van Malta, is cryptocurrency de onvermijdelijke toekomst van geld. Ook kan blockchain zorgen voor een meer transparante en rechtvaardige samenleving. Dit blijkt uit zijn toespraak in de Algemene Vergadering van het land. 

Baanbrekende technologieën

Joseph stond sterk voor de transformerende en politieke impact van baanbrekende technologieën als de blockchain. Door de nieuwe digitale economie koppelen aan een nieuwe, digitale staat. Dit is nodig om een toekomstbestendige samenleving te creëren.

Blockchain-eiland

Volgens de premier biedt de gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT), waarvan blockchain een type is, het potentieel om decennia-oude problemen op te lossen. Dit was dan ook de aanzet om zichzelf als een blockchain-eiland te lanceren. Hiermee wordt het eiland de eerste jurisdictie wereldwijd die de technologie reguleert.

Meer verantwoording voor bedrijven

De premier van Malta had in en voorstel voorgelegd dat DLT kan garanderen dat legitieme eigendommen van personen door niemand wordt onthouden vanwege aangepaste gegevens. Hierdoor zullen bedrijven meer verantwoording gaan afleggen aan hun aandeelhouders. Hiernaast zal dit betekenen dat patiënten die in de gezondheidszorg zitten echt eigenaar zijn van hun medische gegevens. Tevens wordt de aministratie van al deze gegevens robuuster en efficiënter.

Weerstand

Toch is er nog wat weerstand op deze technologieën. Dit kende de premier van Malta ook toe. Hier wou hij het volgende aan toevoegen: “Er zijn uitdagingen in deze snelle en voor de hand liggende overgang naar een digitale economie en samenleving. Deze uitdagingen hebben te maken met de aard van concepten waarvan we dachten dat ze voor altijd bij ons zouden blijven maar oplossingen komen niet door deuren te sluiten.”

Antagonistische standpunten

Hierin suggereerde de premier dat hoewel antagonistische standpunten hun aantrekkingskracht hebben als korte-termijnstrategie voor politici, het weerstaan van technologische veranderingen net zo kortzichtig is als degenen die pleiten voor paardenkarren om niet te worden vervangen door auto’s.