Nieuws

Massa adoptie van Crypto en Blockchain duurt nog 5 tot 6 jaar

Wall Street investeerder en multi miljonair Mike Novogratz voorspelt dat de massale acceptatie van cryptocurrency en blockchain nog 5 tot 6 jaar gaat duren. 

Massa acceptatie duurt zeker nog een half decennium

Tijdens een toespraak in Zuid Korea gaf Novogratz aan nog steeds veel vertrouwen te hebben in de blockchain en crypto branche. Novogratz verwacht dat er de komende 3 jaar veel nieuwe investeerders en bedrijven zullen verschijnen. Toch verwacht Novogratz dat de massale acceptatie van cryptocurrency en blockchain nog meer dan 5 jaar zal gaan duren. Novogratz zegt het volgende: “Je zult geen massa-acceptatie zien totdat de gebruikerservaring niet als iets nieuws voelt en dat is nog steeds vijf tot zes jaar verwijderd.” De grootste obstakels naar een massa acceptatie liggen bij de kosten van technisch talent en de twijfels van grote conventionele beleggers. Dit wordt verergerd door dat veel van deze beleggers nog niet veel van de nieuwe technologie afweten. “Denk na over hoe institutionele beleggers werken. Het is moeilijk om tegen je baas te zeggen: ‘Ik heb geld op plaatsen waar je nog nooit van gehoord hebt.’ Er moet een grote firma of bank opstaan om het voortouw te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Goldman Sachs of de Japanse bank. Dit zal de grote institutionele beleggers geruststellen.

Investeer in crypto en blockchain

De multi miljonair vertelt dat het heel belangrijk is dat de regulering van cryptocurrencies zo spoedig mogelijk wordt toegepast. Mensen tasten in het duister en ook overheden weten niet wat ze er precies mee aan moeten. Novogratz zegt dat blockchain technologie heel belangrijk gaat worden in onze wereld. Hij dringt er dan ook op aan om je eens te gaan verdiepen en misschien wel te investeren in de cryptocurrencies. Veel mensen wachten hiermee omdat ze er niet veel van snappen. Volgens Novogratz is het ook helemaal niet nodig om de technologie in detail te begrijpen.

Wie is Michael Novogratz

Michael Novogratz behoort tot één van de rijkste mensen van de wereld. Hij werkte bij Goldman Sachs en de Fortress Investment Group. In 2018 startte hij met de Galaxy Digital crypto bank. De wall street investeerder staat in de crypto bekend om het voorspellen van de Bitcoin koers in 2017. Hij voorspelde al vroeg dat de BTC waarde flink omhoog zou schieten naar een koers van ongeveer $10.000 dollar. Ook voorspelde hij een Ethereum koers van boven de $500 dollar. We weten allemaal dat deze voorspelling meer dan uit is gekomen. Eind 2017 was de grootste crypto (BTC) zo’n $20.000 dollar waard. De Ethereum koers lag boven de $1.300 dollar.