Nieuws

Meer dan 600 geconfisqueerde Bitcoins worden geveild

De Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een veiling aangekondigd waarbij ongeveer 660 geconfisqueerde Bitcoins worden geveild.

660 Bitcoins worden geveild

De veiling die wordt gehouden door het USMS, vindt plaats op 5 november 2018. Deelnemers voor de veiling moeten zich uiterlijk op 31 oktober registreren en moeten $200.000 dollar storten om deel te nemen. De veiling van de Bitcoins bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden 6x 100 Bitcoin tokens geveild. In het tweede deel worden de overige 60 BTC tokens geveild. Zodra de deelnemers een bod geplaatst hebben kunnen ze deze niet meer wijzigen. Het ministerie vertelt dat de Bitcoins in beslag zijn genomen tijdens verschillende strafrechtelijke procedures. Bekende zaken zijn die van Theresa Tetley en Tomas Costanzo.

Hoe Tetley en Costanzo aan enorm veel Bitcoins kwamen

Tetley werd vervolgd vanwege het runnen van een ongeregistreerde Bitcoin bedrijf. Theresa verdiende naar verluidt meer dan $300.000 dollar per jaar met haar bedrijf. Ze bekende later dat ze inderdaad een niet geregistreerde transactieservice runde. Ook bekende ze dat ze betrokken was bij het witwassen van geld uit drugshandel. Tomas Constanzo werd in 2017 vervolgd voor het witwassen van geld. Daarna is hij ook nog eens veroordeeld voor illegaal wapenbezit en het bezit van wiet. Ook de Bitcoins van Constanzo worden dus geveild. Er zijn al eerder Bitcoin veilingen geweest in Amerika. De vorige twee veilingen vonden plaats in januari en maart van 2018. Tijdens deze veilingen werden er zo’n 3.800 en 2.100 BTC munten verkocht.