Nieuws, Trending

Meer Europeanen kunnen terecht bij crypto-wallet Abra

Bij de crypto wallet en tevens exchange Abra wordt een nieuw kanaal voor stortingen geopend, namelijk Europese bankrekeningen. Hierdoor kunnen Europeanen zich nu ook zonder omweg aanmelden op het platform.

SEPA normen

Bewoners in de Single Euro Payments Area (SEPA), evenals andere landen binnen de Europese Unie (EU) kunnen nu rechtstreeks euro’s of andere nationale valuta’s naar het platform van Abra overmaken, die dit vervolgens omzet naar Bitcoin (BTC) en deze in de digitale portemonnee van gebruikers plaatst. Vervolgens kunnen klanten die dit willen, deze BTC omzetten in een aantal andere cryptocurrencies die momenteel beschikbaar zijn via de app, zoals onder andere ADA, BAT en TRX. Hiernaast zijn nog eens 25 andere cryptocurrencies beschikbaar waar de BTC in kan worden omgezet. Door gebruik te maken van de SEPA-normen kunnen inwoners van alle landen in de Europese Unie (EU), maar ook IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein, Monaco en San Marino gebruik maken van Abra. Hierdoor kunnen zij naast andere functies grensoverschrijdende betalingen verrichten via automatische incasso’s.

Coinify

Om alle crypto-betalingen te verifiëren en zeker te weten dat deze door gaan werkt het bedrijf samen met crypto-betalingsprocessor Coinify. Hierdoor wordt de ondersteuning voor Europese banken flink verbeterd. Abra werkt samen met gereguleerde uitwisselingspartners in verschillende gebieden die de persoonlijke identificatiegegevens van hun klanten gebruiken en stortingen, opnames en Bitcoin-aankopen verwerken. Hierdoor was voor Abra de samenwerking met Coinify een logische stap in Europa. Door deze samenwerking hebben gebruikers in Europa nu de mogelijkheid om een SEPA-bankoverschrijving van hun Europese bankrekening rechtstreeks naar Abra’s platform te doen, waardoor de equivalente hoeveelheid Bitcoin direct aan de Abra-portemonnee van de gebruiker kan worden toegevoegd. Hiervoor konden klanten hun portemonnee alleen met bankoverschrijvingen of overboekingen binnen de Verenigde Staten financieren of cryptocurrencies kopen met creditcards van American Express, Visa en Mastercard. Nu wordt dit dus flink uitgebreid.