Nieuws

Microsoft verbind hun services langzaam maar zeker met de blockchain

Microsoft (Azure) bracht al als eerste de blockchain naar de cloud toe. Nu verbinden ze de technologie hierachter met al hun services, zoals Office 365 Outlook, Sharepoint Online en Salesforce.

Onbegrensde mogelijkheden

Microsoft is erg stilletjes doorgegaan met de blockchain-technologie. Nu zijn ze zover dat ze hun veelgebruikte infrastructuur en platforms kunnen verbinden met de blockchain online. Microsoft integreert de volgende programma’s met de blockchain-technologie:
  • Office 365
  • Outlook
  • Sharepoint Online
  • Salesforce
  • SAP
  • Twitter
Dit biedt vele voordelen voor het bedrijf.  Naast de al veel geprezen blockchain-mogelijkheden is een andere techonologie, de gedistribueerde grootboek technologie (DLT). Dit wordt gebruikt in een cloud omgeving zoals Azure. Volgens Microsoft wordt het potentieel om data te verzamelen en bij te houden hierdoor onbegrensd. Mede hierom integreert het bedrijf nu tools als Microsoft Flow en Logic Apps met Azure Blockchain en Workbench.

Evolutie

Volgens Microsoft is het allemaal een onderdeel van de evolutie van Big Data, een belangrijke trend van deze tijd. Voorafgaand aan blockchain wees Matt Kerner, de algemeen directeur op dit moment, erop dat cloud computing-afdelingen binnen Microsoft de mogelijkheid hebben om te werken met nieuwe datasets, waardoor ze door machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI) hun datasets slimmer kunnen maken. Kerner voegde hier het volgende aan toe: “Blockchain maakt het mogelijk om de volgende stap te zetten in het mogelijk maken van een enkele, authentieke datasets die wordt gedeeld door tegenpartijen, wat een verbetering is dan wat nu wordt gedaan.”

Race

Volgens velen is data nu de meest waardevolle natuurlijke bron op aarde. Door de race om te bewijzen dat de beste data-analyse wordt versterkt door elkaar, ontstaan er bedrijven waarvan het enige doel is om gegevens te structureren en op te maken voor het uitvoeren van AI-algoritmen. Maar nu krijg je het gestructureerde en opgemaakte gegevensgedeelte vrijwel gratis via de blockchain binnen. Volgens Kerner is de blockchain nu een bedrijfsproces met meerdere partijen dat geen e-mail, telefoongesprekken, spreadsheets en een enkel systeem bevat met een enkele weergave van de gegevens aan het creëren wat alle deelnemers kunnen vertrouwen en vertrouwen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de blockchain volgens Kerner. De blockchain-technologie kan wanneer dit goed en doelbewust wordt ingezet een exponentiële verandering kunnen gaan veroorzaken in de komende tijd.