Nieuws

Minen van cryptocurrency als industrie aanvaard door de Iraanse autoriteiten

Volgens het lokale persbureau IBENA heeft de secretaris van de overheid van Iran onthuld dat het minen van cryptocurrency is geaccepteerd als industrie in het land. 

Goedkeuring

In de online gekomen rapportage heeft de secretaris benadrukt dat het minen van cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC) is goedgekeurd als officiële industrie door alle grote overheidsinstanties. Echter is er nog geen officiële wetgeving aanwezig en zal dus nog moeten worden ontwikkeld. Onder andere de instanties van Informatie- en Communicatietechnologie, de Centrale bank in Iran, het ministerie van Industrie, het ministerie van Energie en het ministerie van Economische Zaken akkoord zijn gegaan met het voorstel.

Nationale cryptocurrency

Door de secretaris, Abolhassan Firoozabadi, wordt er op dit moment een platform voor een regulering voor het crypto-minen ontwikkelt. Hier voegde hij aan toe dat de Iraanse regering overweegt om een nationale cryptocurrency te lanceren. Dit om een extra financieel hulpmiddel te maken ter ere aan de samenwerking met Iraanse zakenpartners die last hebben van de Amerikaanse sancties. Naar verluidt komt er eind september een regelgevend kader waar alle crypto gerelateerde startups en bedrijven aan zullen moeten voldoen.